Ακούει το μωρό από την κοιλιά; - AllYou.gr

Search

Ακούει το μωρό από την κοιλιά;

Mύθος ή αλήθεια;

> ΠΑΙΔΙ ::
20 Αυγούστου 2017

Οδηγείς στην κεντρική λεωφόρο και ξαφνικά ο μπροστινός σου φρενάρει απότομα! Μπορεί να είσαι έγκυος αλλά τα αντανακλαστικά σου λειτουργούν άψογα, ευτυχώς, και έτσι φρενάρεις κι εσύ από πίσω του.

Την επόμενη ακριβώς στιγμή το μωρό σου δίνει μια γερή κλωτσιά στην κοιλιά σου, και σκέφτεσαι ότι θα γίνει καλός/ή οδηγός! Ή ποδοσφαιριστής, ή κάτι άλλο τέλος πάντων που σχετίζεται με λακτίσματα. 

Το ξέρεις ότι το μωρό σου ακούει ακριβώς το τι γίνεται; Ναι, έχει ακούσει και την ωραιότατη βρισιά που ξεστόμισες αυθόρμητα... 

Άκου τώρα:

- Το εσωτερικό αυτί είναι το μοναδικό αισθητήριο όργανο που αναπτύσσεται πλήρως πριν από τη γέννηση, ενώ στο μέσο της εγκυμοσύνης φτάνει στο ενήλικο μέγεθός του! 

- Το μωρό αρχίζει να αντιλαμβάνεται τους ήχους γύρω στα μισά του δευτέρου τριμήνου. Συγκεκριμένα, η ακοή αναπτύσσεται γύρω στην 28η εβδομάδα, και καθώς περνάνε οι εβδομάδες, οι ήχοι αρχίζουν να γίνονται πιο καθαροί ενώ φτάνουν λίγο πιο καθαρά στα αφτάκια του και ενδεχομένως ξεχωρίζει όσες φωνές ακούει πιο τακτικά.

- Φτάνοντας στο τέλος της κύησης, στην 35η εβδομάδα, η ακοή του μωρού είναι πλέον ολοκληρωμένη. Σκέψου ότι τα τοιχώματα της μήτρας και η κοιλιά έχουν διασταλεί και έχουν γίνει λεπτότερα, και κατά συνέπεια οι ήχοι περνάνε ευκολότερα στο μωρό και είναι πιο έντονοι.

Για αυτό, και νιώθεις ότι αντιδρά άμεσα σε έναν δυνατό ήχο, σε έναν κρότο, σε δυνατή μουσική ή συναγερμό! Την ακούει, κανονικά. 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!