Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Γιατί κάποια αδέρφια διαφέρουν σαν την ημέρα με τη νύχτα;

Μπορεί να μεγαλώνουν στην ίδια οικογένεια, αλλά διαφορετικές επιρροές από το περιβάλλον διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους.



Αν έχετε δύο ή περισσότερα παιδιά, ίσως κάποια στιγμή να έχετε αναρωτηθεί, παρατηρώντας πόσο πολύ διαφέρουν το ένα από το άλλο, αν σας έδωσαν το… λάθος παιδί στο μαιευτήριο. Μα πώς είναι δυνατόν, σκέφτεστε, από τη στιγμή που μοιράζονται τα ίδια γονίδια, το ένα να είναι για παράδειγμα τύπος και υπογραμμός ενώ το άλλο ένας μικρός επαναστάτης;

Πράγματι, δύο αδέρφια μπορεί να είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους όσο και δύο παιδιά που δεν μοιράζονται καμία συγγένεια, όπως επιβεβαιώνει μια εμβληματική έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ (1987). Κι αυτό γιατί κάθε παιδί εισπράττει διαφορετικά ερεθίσματα από το περιβάλλον του, τα οποία με τη σειρά τους διαμορφώνουν την προσωπικότητά του: καλλιεργεί διαφορετική σχέση με τους γονείς και τα αδέρφια του, αποκτά διαφορετικούς φίλους, διαφορετικές εμπειρίες από το σχολείο και ούτω καθεξής.

Ενώ λοιπόν, ως γονέας, αρχικά πιστεύεις ότι το πρωτότοκο παιδί θα λειτουργήσει ως… μπούσουλας για την ανατροφή του δεύτερου, τελικά διαπιστώνεις πως η προσωπικότητα του μικρότερου παιδιού είναι τόσο διαφορετική, που σε φέρνει αντιμέτωπο με εντελώς νέες προκλήσεις.

Πηγή: childit.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

ΠΑΙΔΙ

Πώς να μεγαλώσετε παιδιά που να έχουν ψυχικό σθένος

Εφτά συμβουλές-κλειδιά που οι γονείς μπορούν να αξιοποιήσουν για να δώσουν στα παιδιά σημαντικά ψυχικά εφόδια

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.