Γιατί κάποια αδέρφια διαφέρουν σαν την ημέρα με τη νύχτα; - AllYou.gr

Search

Γιατί κάποια αδέρφια διαφέρουν σαν την ημέρα με τη νύχτα;

Μπορεί να μεγαλώνουν στην ίδια οικογένεια, αλλά διαφορετικές επιρροές από το περιβάλλον διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους.

> ΠΑΙΔΙ ::
25 Φεβρουαρίου 2018

Αν έχετε δύο ή περισσότερα παιδιά, ίσως κάποια στιγμή να έχετε αναρωτηθεί, παρατηρώντας πόσο πολύ διαφέρουν το ένα από το άλλο, αν σας έδωσαν το… λάθος παιδί στο μαιευτήριο. Μα πώς είναι δυνατόν, σκέφτεστε, από τη στιγμή που μοιράζονται τα ίδια γονίδια, το ένα να είναι για παράδειγμα τύπος και υπογραμμός ενώ το άλλο ένας μικρός επαναστάτης;

Πράγματι, δύο αδέρφια μπορεί να είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους όσο και δύο παιδιά που δεν μοιράζονται καμία συγγένεια, όπως επιβεβαιώνει μια εμβληματική έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ (1987). Κι αυτό γιατί κάθε παιδί εισπράττει διαφορετικά ερεθίσματα από το περιβάλλον του, τα οποία με τη σειρά τους διαμορφώνουν την προσωπικότητά του: καλλιεργεί διαφορετική σχέση με τους γονείς και τα αδέρφια του, αποκτά διαφορετικούς φίλους, διαφορετικές εμπειρίες από το σχολείο και ούτω καθεξής.

Ενώ λοιπόν, ως γονέας, αρχικά πιστεύεις ότι το πρωτότοκο παιδί θα λειτουργήσει ως… μπούσουλας για την ανατροφή του δεύτερου, τελικά διαπιστώνεις πως η προσωπικότητα του μικρότερου παιδιού είναι τόσο διαφορετική, που σε φέρνει αντιμέτωπο με εντελώς νέες προκλήσεις.

Πηγή: childit.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!