Αυτόν τον πρίγκιπα θέλω για την κόρη μου! - AllYou.gr

Search

Αυτόν τον πρίγκιπα θέλω για την κόρη μου!

Τον συναντάμε την Κυριακή 17/9, στο σινεμά Ριβιέρα.

> ΠΑΙΔΙ ::
12 Σεπτεμβρίου 2017

Εμείς που αγαπάμε πολύ τα βιβλία δεν τα ξεχωρίζουμε σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο στον οποίο ανήκουν. Πιάνουμε στα χέρια μας ένα βιβλίο και αμέσως μιλάει, ή όχι, στην καρδιά μας. Μας φωνάζει «διάβασέ με» και σαν μαγεμένοι το παίρνουμε αγκαλιά και το πηγαίνουμε σπίτι μας.

Αυτό το μαγικό μού συμβαίνει με τα βιβλία του Μάρτη, τον οποίο βρίσκω εξαιρετικό για τις επιλογές του.
Το νέο τους διαμαντάκι μού θύμισε ένα από τα αγαπημένα μου παιδικά βιβλία για τον αιγυπτιακό πολιτισμό, χαρισμένο τότε από τη θεία μου Αλίκη, που ήταν δασκάλα αλλά πάνω απ’ όλα μια γλυκιά, ανοιχτή αγκαλιά.

«Ο πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα» είναι ο τίτλος που υπογράφουν οι Εύη Παπαδοπούλου και Βασίλης Χρυσικόπουλος αλλά και η Farida El Gazzar στην εικονογράφηση. 

Πρόκειται για το πρώτο παραμύθι της νέας «μαρτιάτικης» σειράς «Αρχαία αιγυπτιακά παραμύθια», χρονολογείται στον 13ο π.Χ αιώνα, κατά τις αρχές της 19ης Φαραωνικής Δυναστείας, και σώζεται σε πάπυρο που φυλάσσεται στο Βρετανικό Μουσείο. Εντυπωσιακό, έτσι;

Η ιστορία του έχει ως εξής:
«Τρία πεπρωμένα ορίζουν τη ζωή μου: ένας κροκόδειλος, ένα φίδι κι ένας σκύλος».
Ο πρίγκιπας της Αιγύπτου αρνείται να ζήσει μέσα στον φόβο εξαιτίας της προφητείας των Επτά Αθώρ, γι’ αυτό παίρνει την απόφαση να ταξιδέψει και να γνωρίσει τη ζωή στις χώρες γύρω από τον Ευφράτη ποταμό. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με τα τρία πεπρωμένα του και θα θελήσει να ορίσει ο ίδιος την πορεία της ζωής του.

Την ιστορία αυτή του πρίγκιπα, που παραμένει ζωντανή μέσα από τις αφηγήσεις των σύγχρονων Αιγυπτίων, θα μας παρουσιάσει ο Μάρτης την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο θερινό σινεμά Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, 210-3844827) και μπορούμε να πάμε με τα παιδάκια μας από 4 ετών και άνω.

Γιατί, μαμάδες, καλά και άγια (που λέει ο λόγος) τα σχολικά βιβλία αλλά να, το ταξίδι έχει άλλη αφετηρία. 

Α, κι αν με ρωτήσεις αν μου αρέσουν οι πρίγκιπες, επιφυλάσσομαι. Αν και τούτον εδώ, τον έχω ήδη συμπαθήσει. 

Μάρτης: Σκούφου 8, Αθήνα 105 57, τηλ.: 210.3210982, 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.martis.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!