Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Ένα Σάββατο, ένα γράμμα κι ένα κουτί


Πάμε στην παρουσίαση δύο εξαιρετικών βιβλίων



Τα ωραία σαββατοκύριακα με βουτιές στη θάλασσα ανήκουν πλέον στις νωπές ακόμα αναμνήσεις του καλοκαιριού. Δεν μας πειράζει όμως καθώς και στην πόλη βρίσκουμε τόσο όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουμε παρέα με την κόρη μου!

Θα σου τα λέω όλα για να οργανωθείς κι εσύ, και με χαρά να βρεθούμε σε κάποια από αυτά.

Για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου εμείς σχεδιάζουμε να κατέβουμε στο κέντρο της πόλης και να παρακολουθήσουμε τις παρουσιάσεις δύο βιβλίων που αγαπάμε πολύ: Το τελευταίο γράμμα και Το Κουτί του Σιλάν. 

Στις 12 το μεσημεράκι θα είμαστε στο Public Συντάγματος (Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα, 5ος όροφος), όπου ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου και η εικονογράφος Ίριδα Σαρμαρτζή μας καλούν να ακούσουμε το ''Ένα τελευταίο γράμμα'' και να γίνουμε λίγο οι ταχυδρόμοι μιας άλλης εποχής! 

Στη συνέχεια όλοι μαζί θα περπατήσουμε μέχρι το ταχυδρομείο στην άλλη μεριά της Πλατείας και θα στείλουμε τα δικά μας γράμματα. Μα, τι ωραία ιδέα αλήθεια!

ena_teleftaio_gramma.jpg

Λίγα λόγια για το βιβλίο, αν δεν το έχετε διαβάσει και το οποίο αφορά στα νέα, τις ιστορίες, τα αντίο, τα ευχαριστώ και όλα όσα θέλουμε να μοιραζόμαστε, με γράμματα ή χωρίς:
Υπήρχε κάποτε μια εποχή που δεν υπήρχε ούτε τηλέφωνο, ούτε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και όλα τα νέα ταξίδευαν με τα πόδια… ενός ταχυδρόμου! Όπως ήταν ο κύριος Κώστας, που για πολλά χρόνια μετέφερε γράμματα κι επιστολές ακόμα και στο πιο μακρινό σημείο ενός ολόκληρου νησιού, αφού ήταν ο μοναδικός ταχυδρόμος του. Και πλέον έφτασε η τελευταία μέρα που θα πάει στη δουλειά του κι έχει να παραδώσει ένα τελευταίο γράμμα….

Και φυσικά να πούμε και να ξαναπούμε ότι το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Εικονογραφημένου βιβλίου Compostela ανάμεσα σε 240 έργα από 24 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Η εικονογράφησή του είναι πραγματικά εξαιρετική!

Στη 1 το μεσημέρι, θα πάμε μέχρι τον παιδικό Ιανό (Σταδίου 24) όπου θα μας περιμένει Το Κουτί του Σιλάν, οι δημιουργοί του Άλκηστη Χαλικιά (κείμενο) και Ντανιέλα Σταματιάδη (εικονογράφηση), και φυσικά οι εκδόσεις Ίκαρος. 
Σας προτείνω να έρθετε, να τους γνωρίσετε και να μάθετε περισσότερα για το όμορφο αυτό βιβλίο που μιλά απλά, και απευθείας στην καρδιά, για ένα καίριο ζήτημα: το προσφυγικό.   

9789605721565.jpeg

Η ιστορία του Σιλάν έχει κάπως έτσι:
Ο Σιλάν έρθει από πολύ μακριά. Ζει στη νέα του πατρίδα λίγο καιρό µόνο. Κάθε µέρα πηγαίνει στο σχολείο και δεν αποχωρίζεται ποτέ το κουτί του. Κανείς δεν ξέρει, όµως, τι έχει μέσα, ούτε η δασκάλα του, ούτε οι συµµαθητές του. ∆εν µπορεί να τους το αποκαλύψει, νοµίζει πως δεν θα καταλάβουν. Το κουτί του Σιλάν δεν περιέχει παιχνίδια, ούτε δώρα, κρύβει, όµως, κάτι πολύ πιο δυνατό...

Λέξεις όπως «πρόσφυγας», «συσσίτιο», «δομή φιλοξενίας» ανήκουν πλέον στην καθημερινότητά μας, αρκεί να θέλουμε να βγούμε για λίγο από τον κόσμο των πριγκιπισσών και να αντικρύσουμε με ευαισθησία τον δικό μας κόσμο. 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ