Τόσα κιλά πρέπει να ζυγίζει η τσάντα του - AllYou.gr

Search

Τόσα κιλά πρέπει να ζυγίζει η τσάντα του


Σχολικά βάρη, αλλά μήπως κλατάρει;

> ΠΑΙΔΙ ::
15 Σεπτεμβρίου 2017

Αν πας σε ένα δημοτικό, θα δεις ότι την παράσταση κλέβουν συνήθως τα πρωτάκια. Μικρούλια, ψαρωμένα, φορτωμένα με τις τεράστιες τσάντες τους. Χάρμα οφθαλμών!

Καμιά φορά όμως τα καημένα ούτε να τις σύρουν μπορούν αυτές τις τεράστιες, γεμάτες βιβλία και τετράδια, τσάντες. Και αγκομαχούν.

Οι παιδίατροι λένε ότι το βάρος της σχολικής τσάντας δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το 10% του βάρους του παιδιού. 
Τι να κάνεις; Βάλε την τσάντα στη ζυγαριά. Μπορεί και να εκπλαγείς με το νούμερο που θα δεις. Τώρα βάλε και το παιδί. Είναι το βάρος της τσάντας το 1/6 του βάρους του παιδιού; Αν ναι, όλα καλά. Αν είναι βαρύτερη, αυτό πρέπει να αλλάξει. 

Το ξέρεις ότι:
Μια υπερβολικά βαριά τσάντα μπορεί να δημιουργήσει μυικές κακώσεις, πονοκέφαλο, πόνο στον αυχένα ή μούδιασμα στα χέρια; 

Οι ειδικοί λένε ότι το θέμα δεν είναι κοινό για όλα τα παιδιά καθώς όσα περπατάνε για να πάνε στο σχολείο παρουσιάζουν λιγότερους πόνους από όσα πάνε με το σχολικό ή τα πάνε οι γονείς τους στο σχολείο με το αυτοκίνητο!  
Ενώ κανείς υποθέτει ότι ένα παιδί επιβαρύνεται περπατώντας και κουβαλώντας την τσάντα του, οι επιστήμονες λένε το ακριβώς αντίθετο.

Τώρα, το πώς πηγαίνει ένα παιδάκι σχολείο εξαρτάται φυσικά από την απόσταση σπίτι-σχολείο. Σε κάθε περίπτωση όμως καλό είναι να τσεκάρουμε τα σχολικά βάρη πριν δημιουργηθούν προβλήματα στο παιδί μας. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!