Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

3 φορές που πρέπει να συμβουλεύσεις άλλες μαμάδες

Τότε και μόνο τότε, πρέπει να δώσεις τα tips σου.



Μέσα από τη δουλειά μας διαβάζουμε πολλά, μαθαίνουμε ακόμα περισσότερα, και φροντίζουμε να μην παραπλανούμε τον κόσμο. Κυρίως σε θέματα όπως η υγεία και το παιδί, οφείλουμε να παραδεχόμαστε ότι είμαστε απλώς δημοσιογράφοι, και ότι εάν κάποιος χρειάζεται μια έγκυρη συμβουλή και καθοδήγηση για την περίπτωσή του, οφείλει να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό.

Γιατί στα λέω αυτά; Γιατί βλέπω ότι όλες μας γινόμαστε ειδικοί με κάθε αφορμή. Και οι μαμάδες, ω, οι μαμάδες, τα ξέρουμε όλα! Και δεν χάνουμε ευκαιρία να δίνουμε τις «πολύτιμες» συμβουλές μας σε άλλες μαμάδες.

Καμιά φορά είναι χρήσιμες, και μας λύνουν τα χέρια, άλλες όμως οι πολύτιμες συμβουλές είναι σκέτος άνθρακας. 

Υπάρχουν όμως 3 περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να μιλήσεις και να μεταδώσεις γνώση και εμπειρία:

1. Όταν σε ρωτάνε ευθέως:

Πώς κατάφερες να κάνεις το παιδί να κοιμάται όλο το βράδυ; Πώς τα πήγες με τον θηλασμό; Πώς έβγαλε την πιπίλα; Πότε μίλησε; Ας μην ξεχνάμε ότι το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και αντιδρά με τον δικό του τρόπο. Καλό είναι όμως να πεις στη μαμά που σε ρωτάει πώς τα έζησες εσύ και πώς λειτούργησαν (ή όχι) όλα με σένα και το δικό σου παιδί. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και κανόνας για όλα τα παιδιά του κόσμου.

2. Όταν ακούς μια μαμά να παραπονιέται για μια δυσκολία και εσύ έχεις βρει το τέλειο κόλπο:

Από το φαγητό του παιδιού στο σχολείο, τη δυσκολία του να δέσει τα κορδόνια μέχρι την οργάνωση των μαθημάτων του και την "κακή" δασκάλα, μπορεί να έχεις ανακαλύψει κάποιο απίστευτο κόλπο για να βρίσκεις λύση. Μοιράσου το. Μπορεί να δουλέψει και σε άλλες μαμάδες. 

3. Όταν βρίσκεσαι μπροστά σε μια κατάσταση κινδύνου:

Βλέπεις για παράδειγμα ένα παιδάκι να έχει σκαλώσει σε ένα παιχνίδι στην παιδική χαρά και η μαμά του δεν το έχει δει. Το λες. Βλέπεις ένα μωρό σχεδόν να έχει ξεγλυστρίσει από το καρότσι του ενώ η μαμά του ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ. Το λες. Ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια των παιδιών μάς αφορά όλες.

Για να μην πούμε για τους/τις οδηγούς που βάζουν τα παιδιά στο μπροστινό κάθισμα ή στο μηχανάκι χωρίς κράνος. Έξαλλη γίνομαι η μάνα! Να μην μιλήσω; 
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς