Ποια παιδιά λένε τα καλύτερα ψέματα; - AllYou.gr

Search

Ποια παιδιά λένε τα καλύτερα ψέματα;

Ο ρόλος της μνήμης στο φαινόμενο Πινόκιο.

> ΠΑΙΔΙ ::
17 Οκτωβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όλα τα παιδιά λένε ψέματα, και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ως κάτι φυσιολογικό όταν βέβαια συμβαίνει μέσα σε λογικά πλαίσια. 

Το ξέρεις όμως ότι υπάρχουν παιδιά που ξεχωρίζουν για τα ψέματά τους; Τι ιδιαίτερο έχουν; 

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Experimental Child Psychology, μας εξηγεί ότι τα καλύτερα ψέματα τα λένε τα παιδιά με καλή μνήμη.

Μελετητές από τα πανεπιστήμια της North Florida και Sheffield and Stirling εξέτασαν 114 παιδιά χρησιμοποιώντας κάμερες κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού ερωτήσεων και απαντήσεων.
Οι ειδικοί μπορούσαν να δουν τα παιδιά που κρυφοκοίταξαν την απάντηση σε μια φανταστική ερώτηση, αν και τους είχαν πει να μην το κάνουν. 
Μόνο το ¼ των παιδιών μπήκε στον πειρασμό να κρυφοκοιτάξει την απάντηση, παρόλα αυτά. 

Ποια όμως παιδιά κατάφεραν να βγάλουν από το μυαλό τους μια ευφάνταστη ψεύτικη ιστορία για να καλύψουν με αυτή το ψέμα τους;

Μέσα από ξεχωριστά τεστ μνήμης βρέθηκε ότι οι καλοί ψεύτες έχουν δυνατή μνήμη όσον αφορά στις λέξεις. 

Η αλήθεια είναι ότι όταν δεν έχεις καλή μνήμη και λες ψέματα, συνήθως την πατάς καθώς ξέχασες τι ψέματα είχες πει. Άσε που το ένα ψέμα γεννά το άλλο και πρέπει να μπεις σε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο αναληθείς ιστορίες. Θέλει και φαντασία!

Αν το παιδί σου λέει ψέματα, και τα λέει καλά, τουλάχιστον ξέρεις ότι ο μικρός σου Πινόκιο έχει καλές δεξιότητες μνήμης. Κάτι είναι και αυτό, ψέματα;
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!