Καθαρό σχολείο σημαίνει υγιή παιδιά - AllYou.gr

Search

Καθαρό σχολείο σημαίνει υγιή παιδιά

Ένας λόγος που αρρωσταίνουν και δεν φαντάζεσαι...

> ΠΑΙΔΙ ::
19 Οκτωβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Λογικό είναι όταν κυκλοφορούν τόσες πολλές ιώσεις, και τα παιδιά συγχρωτίζονται σε ένα κλειστό περιβάλλον όπως αυτό της τάξης να κολλάει το ένα το άλλο.

Τι πιο λογικό και αναμενόμενο από αυτό; Εξάλλου και οι γιατροί λένε ότι ένας από τους πλέον βασικούς τρόπους κυκλοφορίας των μικροβίων είναι η συγκέντρωση των μαθητών στα σχολεία. 

Έχεις σκεφτεί όμως πόσα μικρόβια κυκλοφορούν μέσα σε ένα σχολείο;

Μόνο πάνω στο θρανίο ενός μαθητή υπάρχουν πάνω από 20.000 μικρόβια, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει.

Για να μην μιλήσουμε για τις βρύσες των σχολείων οι οποίες, λένε οι ειδικοί, έχουν περισσότερα μικρόβια και από το καπάκι της λεκάνης. Απίστευτο! 
Επειδή οι βρύσες δεν απολυμαίνονται συχνά, καλό είναι να πεις στο παιδί σου να μην πίνει απευθείας από τη βρύση και να προτιμά το δικό του παγούρι, που θα έχεις γεμίσει από το πρωί.

Και κάπως έτσι τα παιδιά αρρωσταίνουν πολλές φορές μέσα στη σχολική χρονιά, χάνουν τα μαθήματά τους και κατόπιν προσπαθούν να καλύψουν τα κενά τους. Δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί. Και τότε η αυτοπεποίθησή τους καταρρακώνεται.  

Τι να κάνεις; 

-Να δίνεις στο παιδί σου υγρά μαντηλάκια για να σκουπίζει τα χέρια του.
-Να του επιστήσεις την προσοχή να προσέχει στην τουαλέτα και να πλένει οπωσδήποτε τα χέρια πριν βγει. 
-Να επιβεβαιώσεις με το σχολείο του παιδιού ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας. Δεν είναι ντροπή ούτε αδιακρισία εκ μέρους σου.

Ρώτησε με τρόπο και επισήμανε τη σημασία της αίτησής σου εξηγώντας ότι πρόκειται όχι μόνο για την υγεία των παιδιών αλλά και την ψυχοπνευματική τους ανάπτυξη.    
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!