Γιατί να μην δίνεις το κινητό σου στο παιδί - AllYou.gr

Search

Γιατί να μην δίνεις το κινητό σου στο παιδί

Από ποια ηλικία και μετά επιτρέπεται;

> ΠΑΙΔΙ ::
17 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Δεν υπάρχει πιο συνηθισμένη εικόνα από μια οικογένεια που κάθεται και το παιδί έχει πάρει το κινητό της μαμάς και του μπαμπά και παίζει. Σίγουρα τη βλέπεις συνέχεια ή τη ζεις εάν είσαι γονιός. Και καμιά φορά, εδώ που τα λέμε, σε βολεύει γιατί μόνο έτσι κάθεται ήσυχο το παιδί σου, σωστά;

Κι όμως, οι ειδικοί είναι κατηγορηματικοί: Μην δίνετε τα κινητά σας στα παιδιά που είναι κάτω από 12 ετών, λένε.

Ο λόγος για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους καθώς υφίσταται αυξημένος κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου, κυτταρικού στρες, αύξηση των ελεύθερων ριζών, γενετικές βλάβες, διαταραχές στη μάθηση και τη μνήμη. 

Κάποιο παιδί που χρησιμοποιεί κινητό πολλές ώρες μέσα στην ημέρα ενδέχεται να παρουσιάσει αρνητικά συμπτώματα, πέρα από την αποβλάκωση: πονοκεφάλους, αϋπνίες, διαταραχές στη μνήμη, έλλειψη συγκέντρωσης, εξασθένιση του ανοσοποιητικού. 

Εκεί που εσύ κάθεσαι ανέμελη και βλέπεις το παιδάκι σου να παίζει ήσυχα ήσυχα, όλοι αυτοί οι κίνδυνοι ελλοχεύουν. 

Κι αν σκεφτείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ακτινοβολίας γιατί το κινητό σου είναι σύγχρονο, και πάλι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να του το δίνεις. 

Η καλύτερη επιλογή είναι να παίξει με άλλα παιδιά, να παίξει μαζί σου εάν δεν έχει παρέα, ή να έχει το δικό του τάμπλετ με παιχνίδια που θα του έχεις κατεβάσει εσύ, και βέβαια σε ελεγχόμενες ώρες που θα έχετε εκ των προτέρων καθορίσει.   
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!