Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

...επειδή δεν πρέπει να «Μένει μυστικό»

 Όχι στην σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών!



Τις βλέπεις στις ειδήσεις, φρίττεις, γίνεσαι έξαλλη, μετά τις ξεχνάς. Σκοτεινές ιστορίες με παιδιά που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. 19  Νοεμβρίου σήμερα,  παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών και  θα ακούσεις πολλά. Πώς μπορείς όμως να βοηθήσεις;

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σου λέει το πώς: Πάρε μέρος στην πανελλαδική εκστρατεία ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, που ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου και διαρκεί ως  τις 11 Δεκεμβρίου 2017, με κεντρικό μήνυμα «Μένει Μυστικό». 

Ο σύλλογος ανοίγει τον φάκελο «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών» με στόχο να ενημερώσει, να συζητήσει, να καταγράψει τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων και να κινητοποιήσει τους πολίτες ενάντια στο σοβαρό αυτό φαινόμενο. Μέσα από μια σειρά δράσεων και συναντήσεων η εκστρατεία θα αναδείξει την πραγματική  διάσταση του προβλήματος, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Στόχος της πανελλαδικής εκστρατείας είναι η διεξαγωγή ενός ανοιχτού διαλόγου με τους κατά τόπους αρμόδιους θεσμικούς φορείς: Εισαγγελείς, Δικαστικούς Λειτουργούς, ΕΛ.ΑΣ, Δημοτικές Αρχές, Εκπαιδευτικούς, Ακαδημαϊκούς, Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό, καθώς και εκπροσώπους αθλητικών και άλλων συλλόγων. 

Η καμπάνια στοχεύει επίσης στην ενδυνάμωση των προτάσεων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση της πρόληψης και αντιμετώπισης των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε καλεί να στηρίξεις τις δράσεις του ενάντια στη Σεξουαλική Κακοποίηση των παιδιών και να γίνεις η «φωνή» τους:

- Μπες στο www.meneimystiko.gr για να ενημερωθείς για το φαινόμενο, να διαβάσεις πραγματικές ιστορίες παιδιών, να βρεις στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και τον κόσμο και να γνωρίσεις την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν όλα όσα έχουν υποστεί.

- Υπόγραψε στο www.meneimystiko.gr τις προτάσεις που καταθέτει προς ανοιχτό διάλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και να προστατεύσουμε κάθε παιδί από την σεξουαλική κακοποίηση.

- Ακολούθησε τα #ΜένειΜυστικό ή #MeneiMystiko στα social media του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Μοντεσσόρι στο σπίτι: 14 ανοιξιάτικες δραστηριότητες που θα λατρέψουν τα παιδιά

Αξιοποιήστε στο μάξιμουμ με τα παιδιά την πιο όμορφη εποχή του χρόνου

ΠΑΙΔΙ

5 φορές που οι γονείς δεν πρέπει να πουν «ναι» στα παιδιά τους

Πώς να πείτε στα παιδιά σας όχι, όταν είναι εντελώς απαραίτητο

ΠΑΙΔΙ

Φράσεις και συμπεριφορές που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε στην ανατροφή των παιδιών σας

Τι να αποφύγετε οπωσδήποτε στον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;