Ένα παιχνίδι που τονώνει την αυτοεκτίμησή του - AllYou.gr

Search

Ένα παιχνίδι που τονώνει την αυτοεκτίμησή του

Εύκολο, γρήγορο και θα κάνει το παιδί να πετάει.

> ΠΑΙΔΙ ::
04 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Το θέμα της αυτοεκτίμησης και της αυτοεικόνας του παιδιού είναι μεγίστης σημασίας και οι παιδοψυχολόγοι έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό.

Το να πιστεύεις στον εαυτό σου, να αναγνωρίζεις τη διαφορετικότητά σου, να εκτιμάς πάνω από όλα και όλους πρωτίστως εσένα: Πόσο δύσκολο είναι να το πετύχεις, ακόμα και ως ενήλικας.

Υπάρχει όμως ένα παιχνίδι που μπορούμε να παίξουμε με τα παιδιά μας, το οποίο και θα τα διασκεδάσει αλλά και θα συντελέσει στην επίτευξη της αυτοεκτίμησής τους.

- Εσύ μπορείς να παίξεις τον ρόλο του συντονιστή. 

- Επινοείς για κάθε παιδί έναν τίτλο ο οποίος θα εμπεριέχει το όνομά του. Για παράδειγμα, Ιωάννα η ατρόμητη, Γιώργος ο γενναίος, Η τέλεια βόλτα της Νάντιας κλπ.

Εναλλακτικά, βάζεις το κάθε παιδί να βρει τον τίτλο του. 

- Το κάθε παιδί αρχίζει να αφηγείται την ιστορία του. 

- Τα υπόλοιπα παιδιά συνεχίζουν την ιστορία προσθέτοντας κάθε φορά μία πρόταση. 
Η ιστορία μπορεί να σχετίζεται με την πραγματικότητα και τον χαρακτήρα του παιδιού ή να είναι βγαλμένη από τη φαντασία των παιδιών. 

- Στο τέλος κάθε ιστορίας, συζητάμε όλοι μαζί και λέμε εάν μάς άρεσε το παιχνίδι, εάν ήταν εύκολο ή δύσκολο, πώς είναι να ακούς μια ιστορία με ήρωα εσένα. 

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται οι: ακρόαση, φαντασία, τήρηση σειράς, εμπιστοσύνη, ενσυναίσθηση, αλληλουχία/διήγηση ιστορίας.
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!