"Η μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο" - AllYou.gr

Search

μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο"

Μία παράσταση για παιδιά ηλικίας 12-18 ετών, στο Θέατρο Θησείον

> ΠΑΙΔΙ ::
22 Νοεμβρίου 2017

Πόσο ωραίο και γόνιμο τα παιδιά να μαθαίνουν ιστορια μέσα από μία παράσταση! Να έρχονται σε επαφή με μία ιστορική περίοδο για την Ελλάδα (1966-1974), να γνωρίζουν σημαντικές προσωπικότητες  όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Ρίτσος, και ο Οδυσσέας Ελύτης και να ακούν ζωντανά υπέροχα δημοτικά τραγούδια και αξέχαστες δημιουργίες του Μίκη όπως “Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ", "Άξιον Εστί", “Άρνηση", “Νύχτια μαγικιά”.

Σ' ένα ορεινό χωριό της κεντρικής Πελοποννήσου τη δεκαετία του '60 εκτυλίσσονται ιδιότυπες, σκληρές και πολλές φορές ανελέητες μάχες με πρωταγωνιστές τα αγόρια της πάνω και της κάτω ρούγας. Ώσπου ο ερχομός ενός πολιτικού εξόριστου φέρνει τα πάνω κάτω στη μικρή κλειστή κοινωνία...

Ο πετροπόλεμος, άγνωστος στους σημερινούς εφήβους, δεν ήταν απλά ένα παιχνίδι. Ήταν άσκηση επιβίωσης, προϋπέθετε σχέδιο, στρατηγική, γνώση της ψυχολογίας του αντιπάλου. Ταυτόχρονα είχε τους κανόνες και το τελετουργικό του, που τηρούνταν με ευλάβεια...

"...Ο πετροπόλεμος ήταν φρούτο του καλοκαιριού. Δεν ταίριαζε με τα χιόνια και τις βροχές, ούτε με τις σκοτούρες των βιβλίων. Ήθελε κλειστά σχολεία και ξεγνοιασιά, κοντομάνικα πουκάμισα και ξυπολυσιά. Ήθελε οι γονείς να λείπουν στα χωράφια ολημερίς και να έχουν αφήσει το χωριό να το κυβερνάει η παιδική μας φαντασία κι αποκοτιά..."

Μια παράσταση που αξίζει να γνωρίσουμε στα παιδιά μας 12-18 ετών!
 

petropolemos_mesa.jpg

Πληροφορίες:

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 16.30 

Διάρκεια: 90' (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος)

Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους 12-18 ετών

Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ,
Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, 210-3255444

Συντελεστές
Πρωτότυπο κείμενο: Δημήτρης Σπύρου
Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Νίκος Ορέστης Χανιωτάκης
Μουσική Διδασκαλία – Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Μαθές
Σκηνικά: Έλλη Εμπεδοκλή
Κοστούμια: Αναστασία Σπάνθη
Επιμέλεια κίνησης-Χορογραφίες: Μαργαρίτα Βαρλάμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Κομνινίδου

Ερμηνεύουν: Μπέτυ Αποστόλου, Ισιδώρα Δωροπούλου, Γιάννης Καλαντζόπουλος, Φάνης Μιλλεούνης, Ελισάβετ Μπούρα, Στέφανος Παπατρέχας, Γεράσιμος Σκαφίδας, Δημήτρης Σταματελόπουλος.

Συμπαραγωγή: Μανόλης Σάρδης / PRO4 & Καλλιτεχνική εταιρεία ΜΥΘΩΔΙΑΑκολούθησε το allyou στο Instagram!