Γιατί χάρηκα που τo Facebook έβγαλε Messenger Kids - AllYou.gr

Search

Γιατί χάρηκα που τo Facebook έβγαλε Messenger Kids

Μια δωρεάν εφαρμογή για παιδιά ως 13 ετών.

> ΠΑΙΔΙ ::
08 Δεκεμβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Η κόρη μου είναι 9 ετών. Δεν έχει δικό της κινητό, αν και θα ήθελε. Παίρνει, λοιπόν, το δικό μου και επικοινωνεί μέσω messenger με φίλες της λίγο μεγαλύτερες. Και παρεπιμπτόντως βλέπει και τα δικά μου μηνύματα. Γκρρρ.

Το Facebook όμως μας αγαπά, μας σκέφτεται. Εντάξει, δεν είναι ανιδιοτελής αγάπη αλλά μην είμαστε και πλεονέκτες.

Τι έκανε; Έβγαλε το Messenger Kids, μια ξεχωριστή δωρεάν εφαρμογή για παιδιά έως 13 ετών, μέσω του οποίου θα μπορούν να ανταλλάσσουν μηνύματα, βίντεο και φωτογραφίες. 

Και εάν αναρωτιέσαι πόσο ασφαλής είναι η εφαρμογή αυτή, σε ενημερώνω ότι ενσωματώνει τη δυνατότητα αυστηρού ελέγχου από τους γονείς των επαφών του παιδιού τους, καθώς και τα κατάλληλα «φίλτρα», ώστε τα παιδιά να μην εκτίθενται σε ακατάλληλο περιεχόμενο με βία, γυμνό, σεξ.

Επίσης, όλα τα μηνύματα του παιδιού, που στέλνονται σε άτομα άνω των 13 ετών, θα εμφανίζονται στην εφαρμογή Messenger του γονιού, και εάν δύο παιδιά θέλουν να γίνουν διαδικτυακοί φίλοι, θα πρέπει να το εγκρίνουν οι γονείς πρώτα.

Μου αρέσει πολύ αυτή η νέα εφαρμογή, γιατί η τεχνολογία είναι απλά η ζωή των παιδιών μας και μεγαλώνοντας θα κάνουν τα πάντα μέσω αυτής. Ελπίζω όχι τα πάντα, αλλά τα περισσότερα. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!