Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

2 παιδικές βιβλιοεκδηλώσεις έρχονται το Σάββατο 9/12

Μάγοι που καθυστερούν και ντετέκτιβ που εξιχνιάζουν μυστήρια!



Για εσένα, τη μαμά που συχνά πυκνά με ρωτάς "τι να κάνω, πού να πάω με το παιδί;", σε καταλαβαίνω. Δεν έχεις χρόνο να το ψάξεις. Γιατί επιλογές υπάρχουν πολλές, άπειρες θα έλεγα, και κάποιες από αυτές είναι δωρεάν ή πολύ οικονομικές. 

Εγώ θα σου προτείνω δύο πολύ καλές εκδηλώσεις που γίνονται από τους εκδοτικούς οίκους Ίκαρος και Μεταίχμιο, για να διαλέξει το παιδί σου πού θέλει να πάει. Και οι δύο γίνονται το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στο κέντρο της πόλης. 
 

magos_mesa.jpg 


«Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;»

Στις 13:00, οι εκδόσεις Ίκαρος και ο Παιδικός IANOS παρουσιάζουν το νέο χριστουγεννιάτικο παραμύθι της Ιουλίτας Ηλιοπούλου "Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;", σε εικονογράφηση Γιάννη Κόττη και μουσική του Γιώργου Κουρουπού.

Ελάτε να συναντήσετε την Ιουλίτα Ηλιοπούλου και να γνωρίσετε τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Τέταρτου Μάγου των Χριστουγέννων, του Μάγου Αβασάλ, που όλο κάτι του τύχαινε, όλο κάποιον συναντούσε κι όλο καθυστερούσε να φτάσει στη φάτνη κοντά στον νεογέννητο Χριστό.

Ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι από τρεις καταξιωμένους δημιουργούς που συνεργάζονται και μας παρουσιάζουν μια ανατρεπτική εκδοχή της ιστορίας των Μάγων με αμεσότητα και άφθονο χιούμορ.

Ένα βιβλίο που μπορεί να καθιερωθεί ως η νέα κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία για μικρούς και μεγάλους!

*Βιβλιοπωλείο IANOS | Σταδίου 24, Αθήνα, 10564 | Τ. 210 32 17 917

penny_mesa.jpg
 

«Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ»

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου με αφορμή τη σειρά βιβλίων της Ουλρίκε Ράιλανς «Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ» στις 12:30 το μεσημέρι, στον Πολυχώρο των εκδόσεων.

Η Πένι Πέπερ και η παρέα της αποφασίζουν να κάνουν μια ροκ μπάντα και να τραγουδήσουν στη συναυλία που οργανώνει το σχολείο τους για φιλανθρωπικό σκοπό. Για να τους βοηθήσει στην πρώτη τους εμφάνιση, το πασίγνωστο συγκρότημα Queen χαρίζει στην Πένι και την παρέα της μια παλιά τους επιτυχία με καινούριους στίχους. Όμως, κάποιος κλέβει τους στίχους
και τώρα η μπάντα μένει χωρίς τραγούδι μια ανάσα πριν από την πρώτη της συναυλία.

Η Πένι Πέπερ καλεί σε βοήθεια τους ντετέκτιβ του CSI Kids. Θα καταφέρουν άραγε όλοι μαζί να βρουν το κλεμμένο ροκ τραγούδι και να σώσουν την μπάντα από την καταστροφή;

Τα παιδιά γίνονται ντετέκτιβ για μία μέρα σε μια ιστορία εμπνευσμένη από τις περιπέτειες της δαιμόνιας μικρής ντετέκτιβ Πένι Πέπερ. Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να ερευνήσουν τεκμήρια και να λύσουν γρίφους ομαδικά, χρησιμοποιώντας γνώσεις που διδάσκονται και δεξιότητες που ασκούνται στο σχολείο, στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής, της Μελέτης Περιβάλλοντος και των Μαθηματικών.

- Την ιστορία έχει σχεδιάσει η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας και εκπαιδευτικός Φιλιώ Λαζανά και την παρουσιάζει μαζί με την έμπειρη ηθοποιό και εμψυχώτρια Αθηνά Μπερδέκα.

- Το παιχνίδι διαρκεί 60 λεπτά και μπορεί να φιλοξενήσει έως 45 παιδιά.

- Κόστος: 6 ευρώ για κάθε παιδί (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

- Με τη συμμετοχή στο παιχνίδι δίνονται δωρεάν σε κάθε παιδί ένα αυτοκόλλητο του CSI Kids και μια ιστορία μυστηρίου που καλούνται να λύσουν.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

-Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

*Πολυχώρος Μεταίχμιο: Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής