8 κανόνες που πρέπει να ξέρεις εάν έχεις νήπιο - AllYou.gr

Search

8 κανόνες που πρέπει να ξέρεις εάν έχεις νήπιο

Μάνα, κουράγιο, θα περάσει.

> ΠΑΙΔΙ ::
17 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όσες περάσαμε από αυτό το στάδιο, ξέρουμε. Ας κοιταχτούμε συνωμοτικά. Τα νήπια δεν παλεύονται. Δεν είναι ούτε μωρά πια αλλά ούτε και μικρά παιδιά. Είναι νήπια. Και αυτή είναι μια δύσκολη ηλικία. 

Εκτός από το κουράγιο που ήδη σου ευχήθηκα, θα σου πω 8 κανόνες για νήπια που διάβασα και μου άρεσαν:

1. Έχε πάντα στην τσάντα σου σνακς. Παντού. Όπου και να έχεις πάει με το παιδί. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα πεινάσει την πιο άβολη στιγμή, όταν δεν υπάρχει τίποτα ανοιχτό σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων. Και φυσικά, θα διψάσει. Οπότε, δεν ξεχνάς ποτέ και το παγουρίνο του.

2. Μην ξεχνάς ποτέ τα μωρομάντηλα. Για τα λερωμένα χεράκια, τα λερωμένα μουτράκια και εκείνες τις αξέχαστες στιγμές που πρέπει να πάει τουαλέτα και είστε π.χ. στο θέατρο ή στο σούπερ μάρκετ. 

3. Συμβιβάσου με το παράλογο. Κανένας δεν κατάφερε να μπει στο μυαλό ενός 2χρονου. Ή εάν μπήκε δεν τον ξαναείδε από τότε κανείς. Μην περιμένεις, λοιπόν, λογική. Και φυσικά είναι τέλειο να βάζεις μια μπανάνα στον καναπέ και να κάθεσαι πάνω της για να δεις τι θα γίνει.

4. Μην σε ενοχλούν τα βλέμματα των ξένων. Προφανώς δεν έχουν κάνει παιδιά και δεν ξέρουν γιατί αυτό το παιδάκι χτυπιέται τόσο για μια σοκολάτα. Οι υπόλοιποι, που έχουν, σε κοιτούν με οίκτο κουνώντας το κεφάλι. 

5. Κανόνιζε το πρόγραμμά σου σύμφωνα με το πρόγραμμα ύπνου του. Κάντε τα πάντα αφού έχει κοιμηθεί και είναι ξεκούραστο. Ο συνδυασμός 2χρονο και κούραση μπορεί να αποβεί καταστροφική.

6. Μην σε πιάνει άγχος με τη διατροφή του. Τη μια μέρα μπορεί να τρώει τα φρούτα του και την επομένη ούτε να θέλει να τα δει. Ή να τρώει μόνο μακαρόνια. Ελληνίδες μάνες είμαστε αλλά ειλικρινά όλα τα παιδιά περνάνε από αυτό το στάδιο.

7. Καθιέρωσε μια ρουτίνα. Τα παιδιά τη λατρεύουν. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι βλέπετε μαζί για 59η φορά το Frozen.

8. Πάρτο απόφαση ότι θα περάσεις αρκετές ώρες της ζωής σου μέσα σε τουαλέτες. Το παιδί θέλει παρέα και κουβέντα. Και καλά εάν είστε σπίτι σας, αν είστε όμως έξω; Ωραίες στιγμές, αξέχαστες. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!