Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Κλείνουμε εισιτήρια: "Ο Καρυοθραύστης", μπαλέτο για παιδιά

Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής



Στις αναμνήσεις του Facebook σήμερα μου βγήκε μια όμορφη στιγμή που είχα μοιραστεί με την κόρη μου όταν είχαμε πάει να παρακολουθήσουμε τον Καρυοθραύστη. Μια ιστορία που θες να τη διαβάζεις ξανά και ξανά, μια παράσταση που δεν την χορταίνεις ποτέ. Όνειρο ή πραγματικότητα, αγάπη, φόβος, όλα μοναδικά μπλεγμένα σε αυτό το αξεπέραστο παραμύθι...

Και τι χαρά πήρα όταν έμαθα ότι ανεβαίνει ως μπαλέτο για παιδιά στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 13 Ιανουαρίου και για 10 πρωινές και απογευματινές παραστάσεις, για σχολεία και οικογένειες!

karyo_mesa.jpg

Ο Ρενάτο Τζανέλλα σημειώνει για τον Καρυοθραύστη κάποια λόγια που αξίζει να τα διαβάσεις: 

"Η αγάπη είναι πολύ σημαντική στην παράσταση. Είναι παντού. Όπως και ο έρωτας. Στη δική μου εκδοχή δεν κρύβω τον Πρίγκιπα, είναι παρών από την αρχή. Αλλά η αγάπη έρχεται σταδιακά, όταν η Κλάρα-Μαρία διαπιστώνει πόσα μπορεί να κάνει γι’ αυτήν ο νέος άνδρας που την ακολουθεί μέχρι το τέλος του κόσμου. Ήθελα η ιστορία μου να είναι πραγματική και να εμπεριέχει πραγματικά συναισθήματα. 

Ένα σημαντικό στοιχείο του έργου, το οποίο το φέρνει πιο κοντά στους εφήβους, είναι τα σκηνικά και τα κοστούμια, που είναι σαν να βγαίνουν από κόμιξ. Η ατμόσφαιρα, τα χρώματα, το μακιγιάζ, ο τρόπος που είναι φτιαγμένα ακόμα και τα μουστάκια των χαρακτήρων, θα ταξιδεύουν τα παιδιά σε ένα μαγικό κόσμο, που όμως δεν είναι αυτός του παραμυθιού. Πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά με σοβαρότητα, και όχι να τους δίνουμε εύπεπτα θεάματα που δεν θρέφουν το μυαλό και τη φαντασία τους. Και πρώτα απ’ όλα θέλω να είναι διασκεδαστικό, να περνά κανείς μια υπέροχη βραδιά στην παράσταση". 

Μην χάσεις την ευκαιρία να προσφέρεις στο παιδί σου αυτό το εξαιρετικό θέαμα. Να ξέρεις, ίσως εσύ το απολαύσεις ακόμα περισσότερο!

karyo_mesa_mesa.jpg

 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ρενάτο Τζανέλλα / Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι 
O Καρυοθραύστης
Εισαγωγή-Φαντασία Ρωμαίος και Ιουλιέττα
Μπαλέτο σε δύο πράξεις για παιδιά

13, 14, 16, 21, 27 Ιανουαρίου & 2, 3, 8, 10, 11 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα έναρξης: Καθημερινές 11.00 / Σάββατα 18.30 / Κυριακές 12.00

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής 
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Χορογραφία - επιμέλεια φωτισμών Ρενάτο Τζανέλλα
Σκηνικά-κοστούμια  Κριστόφ Κρέμερ

Στις παραστάσεις Σαββάτου και Κυριακής συμμετέχει η Ορχήστρα της ΕΛΣ, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Ζιάβρα, καθώς και η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ σε μουσική διεύθυνση Κωνσταντίνας Πιτσιάκου.

Κλάρα-Μαρία - Πρίγκιπας Αλεξέι: Μαρία Κουσουνή - Βαγγέλης Μπίκος (13, 21/1 & 3, 11/2), Ευρυδίκη Ισαακίδου - Ντανίλο Ζέκα (14, 27/1 & 8/2), Ελεάνα Ανδρεούδη - Αντώνης Κορούτης (16/1 & 2, 10/2)
Ντρόσσελμαγερ: Στράτος Παπανούσης (13, 21/1 & 3, 11/2), Αλεξάνταρ Νέσκωβ (14, 27/1 & 8/2), Γιώργος Βαρβαριώτης (16/1 & 2, 10/2)
Νεράιδα του Βορρά: Αιμιλία Γάσπαρη (13, 21/1 & 3/2), Αλίνα Στεργιανού (14, 27/1 & 8/2), Βανέσα Κούρκουλου (16/1 & 10/2), Πόπη Σακελλαροπούλου (2, 11/2)

Με τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Τιμές εισιτηρίων καθημερινές (για σχολεία): 10 ευρώ, γενική είσοδος

Τιμές εισιτηρίων Σαββατοκύριακα: 10, 12, 15, 20, 30 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό: 10 ευρώ / Περιορισμένης ορατότητας: 5 ευρώ 

Προπώληση Ταμεία ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (2130885700 - Καθημερινά 09.00-21.00), Public, tickets.public.gr, ticketservices.gr, nationalopera.gr


Χορηγοί παράστασης:    
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους