Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Η ιστορία της διόρθωσης και της μετάφρασης, για παιδιά

Δύο εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.



Για αυτό το Σάββατο 13 Ιανουαρίου όσοι κατοικείτε ή βρεθείτε στη συμπρωτεύουσα θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο. 

Στον ίδιο χώρο, η μία πρωί και αφορά σε ένα βιβλίο και το ζήτημα της διόρθωσης, η άλλη απόγευμα και πραγματεύεται το θέμα της μετάφρασης. Και οι δύο ενδιαφέρουσες, με τη διαφορά ότι απευθύνονται σε διαφορετικό ηλικιακό κοινό. Για δες: 

1. Στις 10:30 π.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (25ης Μαρτίου 93, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη), το Φεστιβάλ BOOKPOINTS-συναντήσεις με βιβλία, το βιβλιοπωλείο Mind the Book και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Μαριέττας Κόντου «Η ιστορία μιας μουτζούρας».

Σύμφωνα με το βιβλίο μια ατίθαση μουτζούρα, κλεισμένη μέσα σ’ ένα σκοτεινό μπλε τετράδιο, χωμένο μέσα σε μια ριγέ σχολική τσάντα, αποφασίζει να επαναστατήσει και να αντισταθεί στην απόλυτη «κόκκινη» εξουσία των διορθώσεων της δασκάλας και να κάνει του κεφαλιού της.

Με αφορμή το διασκεδαστικό αυτό βιβλίο, τα παιδιά θα αναζητήσουν το «σοστώ και το ςοθαλ», θα δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης με τα δικά τους λάθη και θα δουν τη διόρθωση με τα δικά τους μάτια.

Πληροφορίες: 
Για παιδιά από 5 ετών
Είσοδος ελεύθερη
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 747090 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2. Στις 6 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (25ης Μαρτίου 93, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη), το Φεστιβάλ BOOKPOINTS-συναντήσεις με βιβλία, το βιβλιοπωλείο Mind the Book και οι εκδόσεις Μεταίχμιο περιμένουν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με θέμα «Μεταφράζοντας ιστορίες: Συζητώντας για τη μετάφραση με τη Μαρία Αγγελίδου».

Η αγαπημένη συγγραφέας και μεταφράστρια Μαρία Αγγελίδου θα μας βάλει στο μεταφραστικό της εργαστήρι και θα μας συστήσει τη μαγεία της μετάφρασης.

Πληροφορίες:
Για παιδιά από 8 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 747090 ή
στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

*Και στις δύο εκδηλώσεις το βιβλιοπωλείο Mind the Book θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία τα οποία θα χαρίσει στην Πρωτοβουλία για το παιδί (Βέροια). Τα βιβλία μπορείτε είτε να τα φέρετε από το σπίτι σας είτε να τα αγοράσετε από το βιβλιοπωλείο.
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!