Να γιατί να μη δίνεις στο παιδί έτοιμους χυμούς φρούτων - AllYou.gr

Search

Να γιατί να μη δίνεις στο παιδί έτοιμους χυμούς φρούτων


Οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι, άκου το

> ΠΑΙΔΙ ::
12 Ιανουαρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Το κάνουμε οι περισσότερες μαμάδες. Αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ έτοιμους χυμούς σε μικρές συσκευασίες και κάθε μέρα βάζουμε στην σχολική τσάντα και από έναν για να τον πιει το παιδί στο σχολείο. 

Είναι όμως αυτή μια υγιεινή συνήθεια; Παίρνουν τα παιδιά μας έτσι τις απαραίτητες βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται; 

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής λέει ότι οι χυμοί φρούτων δεν είναι κατάλληλοι για όσα παιδιά που δεν έχουν κλείσει τον πρώτο χρόνο της ζωής τους και γενικότερα δεν αποτελούν μια υγιεινή επιλογή.
 
Λένε μάλιστα ότι αυτού του τύπου οι χυμοί δεν προσφέρουν κανένα διατροφικό όφελος στα μικρά παιδιά και επίσης είναι πιθανό να αντικαθιστούν προϊόντα που πραγματικά χρειάζονται τα παιδιά, όπως το γάλα. 

Στο αντίπαλο δέος, τα ολόκληρα φρούτα είναι αυτά που έχουν περισσότερες φυτικές ίνες και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν φθορά στα παιδικά δόντια.

Αύριο, λοιπόν, βάλε στην τσάντα του παιδιού σου ένα φρούτο και στη βόλτα σας πάρε μαζί σου μια μπανάνα ή ένα μανταρίνι. Και στο σπίτι, στίψε μερικά πορτοκαλάκια. Τι λες; Αλλάζουμε συνήθειες;
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!