Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Βγάλε από τις τσέπες σου τα παραμύθια

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, από 4/2.



Η Σάσα ξέρει πολλά παραμύθια και παλιές ιστορίες. Με καταπληκτικές περιπέτειες και με μαγικά πλάσματα. Θαυμαστές, αστείες... καμμιά φορά και λίγο τρομακτικές. Ξέρει τόσες πολλές που «ξεφυτρώνουν» μέσα από τις... τσέπες της! 
Πάμε να την ακούσουμε να τις αφηγείται παρέα με τις Διάβες της;

Ξεκινώντας από αυτή την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, θα είναι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και 11 & 25/2 αλλά και 4, 11 & 18 Μαρτίου, με το "Από τις τσέπες μου βγαίνουν παραμύθια".  

Η αφήγηση γίνεται 12.00 – 13.00 ενώ μετά ακολουθεί εργαστήρι αφήγησης 13. 15 – 14.00.

Ηλικίες: για παιδιά από 5 ετών (ίσως και λίγο μικρότερα) έως... 155

Σύμφωνα με την ίδια την αφηγήτρια, "οι καλοί παραμυθάδες δεν χρειάζονταν πολλά: μόνο με τον γλυκό τους λόγο μπορούν να δημιουργούν μπροστά στα μάτια σας, πολιτείες και κόσμους ολόκληρους, περιπέτειες και μαγικά ταξίδια!".

Μαζί της θα είναι και οι Διάβες της (σημαίνει ξωτικά στη θεσσαλική διάλεκτο), μια ανοιχτή παρέα από δυναμικούς μαθητευόμενους στα ετήσιο σεμινάριο της «ΠΑΡΑΜΥΘΕΟΜΑΙ» για την Τέχνη της Αφήγησης και της Δημιουργικής Γραφής, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Μην τις χάσεις! Θα περάσεις παραμυθένια!

Πληροφορίες:

CONCEPT, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΑΦΗΓΗΣΗ: Σάσα Βούλγαρη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Σάσα Βούλγαρη
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ – ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ: Διάβες & Σάσα Βούλγαρη 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  - ΠΡΟΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 206, ΤΑΥΡΟΣ, ΑΘΗΝΑ, 210  34 18 550 ,      

www.mcf.gr

ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΕΣ ΤΗΣ ΣΑΣΑΣ:

ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σπούδασε Θέατρο στη Δραματική Σχολή «Δήλος» και διδάχτηκε τη μέθοδο play-back που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και το σωματικό θέατρο. Σκηνοθέτησε παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ για νέους δημιουργούς, με στόχο τον πειραματισμό, αλλά και σε street-art performances Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης. Αφηγείται παραμύθια και συντονίζει καλλιτεχνικά εργαστηρία που αφορούν στη Μυθοπλασία και το Δημιουργικό Παιχνίδι ενώ εξακολουθεί να εκπαιδεύεται στο αντικείμενο «Δράμα στην εκπαίδευση». Γιατί  ζει με τις ιστορίες; Μα δεν μπορεί  διαφορετικά!

ΖΩΗ ΔΙΑΚΟΥΜΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 
Ασχολείται με την εναλλακτική εκπαίδευση. Σχεδιάζει και συντονίζει βιωματικές, δημιουργικές δράσεις με πολιτιστικό περιεχόμενο για ενήλικες και για παιδιά – κυρίως καθισμένη στο πάτωμα! Μαζί γνωρίζουν νέες έννοιες, κατασκευάζουν, ζωγραφίζουν, και προσπαθούν να φανταστούν και να κατακτήσουν έναν καλύτερο κόσμο. Και με παραμύθια! Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και ειδικεύτηκε στον Πολιτιστικό Τουρισμό  και στο Μάνατζμεντ Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, καθώς και στο αντικείμενο «Εκπαίδευση και Πολιτισμός». 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών στη σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης καθώς και Σύγχρονης Λογοτεχνίας και τον Πολιτισμού από το Πανεπιστήμιο του  Brunel London. Από το 2009 ασχολήθηκε με τη διδασκαλία τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες διδάσκοντας αγγλικά και νέα ελληνικά. Ταυτόχρονα, εντάχθηκε στη συγγραφική ομάδα της εφημερίδας «Τα Νέα» όπου ανέλαβε Στήλη Βιβλιοκριτικής σε βιβλία για παιδιά.

ΜΠΕΤΤΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σπούδασε Παιδαγωγικά και εργάζεται ως Δασκάλα στα Αρσάκεια Σχολεία με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία. Η επιμόρφωση της αφορά σε ποικίλα σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια για την Παιδική Λογοτεχνία και τη  Δημιουργική Εκπαίδευση και Γραφή. Συντονίζει εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής για παιδιά και ενήλικες με παιχνίδια που συχνά δημιουργεί ή εμπλουτίζει με δικό της τρόπο ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τον δικό τους τρόπο έκφρασης. Τα τελευταία δύο χρόνια την έχει κερδίσει και η αφήγηση των λαϊκών παραμυθιών. 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ