Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Youtubers, τα νέα είδωλα των παιδιών μας

Μην μένεις πίσω, κάνε κι εσύ subscribe.



Τι λες ότι κάνει η κόρη μου όταν έρχεται από το σχολείο και θέλει λίγο να χαλαρώσει; Ανοίγει τηλεόραση; Όχι, ευτυχώς, Θεέ μου, πόσο Κωνσταντίνου και Ελένης να δει πια! 

Ανοίγει τάμπλετ. Και βλέπει μετά μανίας τις αγαπημένες της youtubers. Ναι, νεαρά κορίτσια που έχουν το δικό τους κανάλι στο YouTube και κάνουν/λένε/παίζουν ό,τι μπορείς να φανταστείς. Τι έκαναν μέσα στην ημέρα, πώς να βάφονται, τι τρώνε, ποια είναι τα αγαπημένα τους καλλυντικά, και το καλύτερο, ανοίγουν κουτιά με ρούχα ή είδη μακιγιάζ (το γνωστό πια unboxing), κάνουν challenges, ή δοκιμάζουν περίεργες γεύσεις φαγητών ή σνακ. Και φτιάχνουν γλίτσες, πολλές γλίτσες, άλλη μόδα.

Άλλες είναι πολύ προχωρημένες και διάσημες, με χιλιάδες followers, πάνε ταξίδια, έχουν χορηγούς, κάνουν επαγγελματικά γυρίσματα, μοντάζ, διαγωνισμούς, και άλλες είναι πιο... οικιακού τύπου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν το φανατικό κοινό τους. 

Την ώρα που τις βλέπει, εγώ κάνω ότι γράφω ανέμελη στο λαπ τοπ μου ενώ τα αυτιά μου είναι τεντωμένα σε όσα ακούω. Νομίζω ότι ξέρουν καλά σε ποιο κοινό απευθύνονται, και για παράδειγμα, δεν βρίζουν (τουλάχιστον όσες βλέπει η κόρη μου) ή δεν περνάνε αρνητικά μηνύματα. Και οι ώρες περνάνε, και εάν δεν την «ξυπνήσω» να αρχίσει να διαβάζει, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει το τάμπλετ από τα χέρια της.

Φυσικά και μπροστά στον καθρέπτη θα κάνει και η ίδια τα δικά της σκέρτσα, ή θα αρχίσει να μου μιλάει λες και είναι εκείνη youtuber και εγώ follower. Ζούμε τέλειες στιγμές. 

Και ναι, έχει φτιάξει μερικά βιντεάκια δικά της, τα οποία, ειλικρινά, έχουν πολλή πλάκα. Ξέρει όμως καλά ότι εάν δεν μεγαλώσει λίγο ακόμα, youtuber δεν γίνεται. Όχι ότι θα το αποφύγουμε. 

Γιατί στα λέω αυτά; Γιατί αυτή είναι η νέα πραγματικότητα των παιδιών μας. Οι youtubers και οι vloggers είναι τα νέα τους είδωλα. Αντί για τις αφίσες που είχαμε εμείς κολλημένες πάνω από το κρεβάτι, τα παιδιά σήμερα κάνουν subscribe στα αγαπημένα τους κανάλια. 

Μπορεί το χάσμα γενεών να είναι μεγάλο, εάν όμως εθελοτυφλείς το μετατρέπεις σε Grand Canyon. 
Και όπως λέει και η αγαπημένη της youtuber, "ελπίζω να είστε όλες και όλοι καλά"!   

*Στη φωτογραφία, η Μικρή Ολλανδέζα.
  
     
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

ΠΑΙΔΙ

Πώς να μεγαλώσετε παιδιά που να έχουν ψυχικό σθένος

Εφτά συμβουλές-κλειδιά που οι γονείς μπορούν να αξιοποιήσουν για να δώσουν στα παιδιά σημαντικά ψυχικά εφόδια

Προτεινόμενα

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

CELEBS

Γιάννης Φέρτης: Οι τρεις γάμοι και οι μεγάλοι έρωτες της ζωής του

Οι γυναίκες που «σημάδεψαν» τη ζωή του σπουδαίου ηθοποιού