3 μυστικά για να ερμηνεύεις τις ζωγραφιές του παιδιού σου - AllYou.gr

Search

3 μυστικά για να ερμηνεύεις τις ζωγραφιές του παιδιού σου

Χρώματα, σχέδια και ψυχολογία.

> ΠΑΙΔΙ ::
16 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μια μικρή γκαλερί με δεκάδες έργα στερεωμένα με μαγνητάκια ανανεώνονται ανά τακτά στην πόρτα του ψυγείου στο σπίτι σας. Άλλα τόσα τα έχεις κάνει καδράκια, άλλα έχουν μπει σε φόλντερ. Πόσες ζωγραφιές! Αμέτρητες. Δεν είναι όλες εκπληκτικές, αλλά για σένα είναι σίγουρα μοναδικές. 

Οι ειδικοί λένε ότι οι ζωγραφιές αντανακλούν τον εσωτερικό κόσμο των παιδιών. Και εάν μάθεις μερικά μυστικά, εφεξής θα μπορείς να ερμηνεύεις τα έργα του δικού σου παιδιού και να καταλαβαίνεις τι θέλει ενδόμυχα να σου πει.

Κράτα τη ζωγραφιά στα χέρια σου και δώσε απαντήσεις σε αυτές τις 3 ερωτήσεις:

1. Τι χρώματα χρησιμοποιεί πιο συχνά;

Τα σκούρα δείχνουν παιδί κυριαρχικό και απαιτητικό, το πράσινο δηλώνει δημιουργικότητα, το κίτρινο ευτυχία, το κόκκινο ενθουσιασμό, το ροζ ανάγκη για αγάπη και εκτίμηση. 

2. Ζωγραφίζει στα δεξιά ή στα αριστερά της σελίδας; 

Αν συνήθως ζωγραφίζει στην αριστερή πλευρά κοιτάζει προς το παρελθόν, ενώ η δεξιά πλευρά δείχνει πως κοιτά στο μέλλον και ότι έχει ανάγκη για επικοινωνία. Τα σχέδια στο κάτω μέρος της σελίδας δείχνουν ανασφάλεια. 

3. Κάνει μεγάλες ή μικρές φιγούρες;

Όσο πιο μεγάλο είναι το άτομο στη ζωγραφιά, τόσο πιο σημαντικό είναι για το παιδί. Έχεις προσέξει ότι σε ζωγραφίζει τεράστια; Δεν σε θεωρεί παχιά. Σημαντική σε θεωρεί για τη ζωή του.

Να θυμάσαι: Καλό είναι να μην μείνεις στην ερμηνεία, αλλά ούτε και να υπεραναλύεις συνεχώς τα πάντα. Μια ζωγραφιά είναι πάντα η κατάλληλη αφορμή για να κάνεις με το παιδί σου μια χαλαρή και αυθόρμητη κουβέντα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!