Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

​​«Ζούσε κάποτε… ο Κωνσταντίνος Βολανάκης»

Με τη Σάσα Βούλγαρη, στις 23/2, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη



Για 5η συνεχή χρονιά η Σάσα αφηγείται τις ιστορίες της ανάμεσα στα εκθέματα! Το σούρουπο, την ώρα που η μέρα γέρνει, οι επισκέπτες λιγοστεύουν μέσα στο Μουσείο και τα εκθέματα ζουν τη μυστική ζωή τους… Μέσα στην ησυχία του χώρου, περπατώντας παρέα με μια αφηγήτρια, έλα με το παιδί σου για να ανακαλύψετε με μάτια διαφορετικά τα πρόσωπα, τα αντικείμενα, τις εικόνες…

Η συνύπαρξη ενηλίκων με παιδιά δημιουργεί μια γλυκιά θαλπωρή ώστε όλοι μαζί να περπατήσουμε στο χώρο, να θαυμάσουμε τα έργα, να γεμίσουμε εικόνες πραγματικές και νοερές γιατί "πρώτα θα δούμε την έκθεση, μετά θα πούμε ιστορίες"! 

Θέλεις να μάθεις λίγα πράγματα για τον ζωγράφο και την έκθεση; 

Ο Κωνσταντίνος Βολανάκης θεωρείται ο πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίας, και έχουμε την ευκαιρία να δούμε εβδομήντα και πλέον αντιπροσωπευτικά έργα του στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Ο Βολανάκης σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου κοντά στον Karl von Piloty. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα διορίστηκε καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, ενώ, παράλληλα, δίδασκε στο Καλλιτεχνικό Κέντρο, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος το 1895 στον Πειραιά. Η σημαντική εκθεσιακή του δραστηριότητα σημαδεύτηκε από πολλές επιτυχίες και διακρίσεις. Έλαβε μέρος στο διαγωνισμό που προκήρυξε το 1866 η αυστριακή κυβέρνηση, με θέμα την απεικόνιση της Ναυμαχίας της Λίσσας. Ο πίνακας παρουσιάστηκε το 1868 στην Καλλιτεχνική Έκθεση της Βιέννης και αγοράστηκε από τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ.

Συμμετείχε, επίσης, στις εκθέσεις της Καλλιτεχνικής Εταιρίας του Μονάχου κατά τα έτη 1868, 1869, 1872, 1873, 1877 και 1878. Το 1877, μάλιστα, το έργο του Ναυμαχία του Τραφάλγκαρ, το οποίο είχε εκτεθεί στο Λονδίνο, αγοράστηκε από το Υπουργείο Ναυτικών της Αγγλίας.

Τιμήθηκε με αργυρό βραβείο στη Διεθνή Έκθεση των Αθηνών το 1903, βραβεύτηκε στη Διεθνή Έκθεση του Μπορντό το 1907, του απενεμήθη ο Αργυρός Σταυρός του Σωτήρος το 1889, κ.ά. Το 1883 παρουσίασε στα Ανάκτορα τον περίφημο πίνακά του σε μνημειακές διαστάσεις, τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Για την αφήγηση της Σάσας Βούλγαρη:

23 Φεβρουαρίου

​​«Ζούσε Κάποτε… ο Κωνσταντίνος Βολανάκης»

Παρασκευή,  19:00 – 20:00

Κόστος συμμετοχής: 10€

Για ενήλικες και παιδιά από 6 ετών

​Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων πάτα εδώ​​​

Για την έκθεση:

Επιμέλεια Έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς

Διάρκεια: 7 Φεβρουαρίου-13 Μαΐου 2018

Είσοδος: 7 ευρώ, 4 ευρώ (για φοιτητές, για μαθητές από 12 έως 18 ετών, για άτομα άνω των 65 ετών), δωρεάν (για ανέργους, για μαθητές έως 12 ετών)

Ώρες λειτουργίας: 
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00
Πέμπτη: 10:00-20:00 (Οκτώβριος-Μάιος)

​Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη

Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 3611206 

www.thf.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός