Πότε τα φιλιά στο μωρό γίνονται επικίνδυνα για την υγεία; - AllYou.gr

Search

Πότε τα φιλιά στο μωρό γίνονται επικίνδυνα για την υγεία;

Ένα φιλάκι είναι λίγο, πολύ λίγο (επικίνδυνο).

> ΠΑΙΔΙ ::
21 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πόσο μου αρέσει να φιλάω την κόρη μου στο στόμα. Τι τρυφερό είναι αυτό το φιλί! Ακόμα και όταν βλέπω να κάνουν το ίδιο μαμάδες με κόρες ή γιους, και πάλι μου αρέσει πολύ ως εικόνα. 

Πίσω όμως από αυτή την τρυφεράδα, υπάρχει κάτι που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας εμείς οι μαμάδες κυρίως εάν τα παιδάκια μας είναι ακόμα μωρά ή νήπια κάτω των τριών ετών.

Μπορούμε να τους χαρίζουμε αμέτρητα φιλιά αλλά για τα φιλάκια στο στόμα θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα λίγο.

Γιατί; Για λόγους υγείας. Μπορεί να έχεις προβλήματα στο στόμα που ούτε καν ξέρεις ότι υπάρχουν ή τα γνωρίζεις αλλά δεν αποφασίζεις να πας στον οδοντίατρο για να τα φτιάξεις. 

Γιατί τα βακτήρια που κατοικοεδρεύουν στη στοματική σου κοιλότητα επηρεάζουν γενικότερα την υγεία μας και μεταφέρονται πανεύκολα στο μωρό σου.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όχι μόνο δεν πρέπει να φιλάς το μικρό παιδί σου στο στόμα αλλά ούτε και να βάζεις π.χ. την πιπίλα του στο στόμα σου δήθεν για να την καθαρίσεις ή το κουταλάκι που τρώει το φαγητό του. Μάλλον συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. 

Και αυτό θα στο βεβαιώσει και ο/η οδοντίατρος όταν πας, αλλά και ο/η παιδοδοντίατρος γιατί, μην ξεχνάς, πρέπει να πηγαίνουμε και τα μωρά, από τη στιγμή κιόλας που θα βγάλουν το πρώτο τους δοντάκι. 

Φιλάκι κανείς; 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!