Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να βγαίνουν έξω τα παιδιά  - AllYou.gr

Search

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να βγαίνουν έξω τα παιδιά 

Θέλουν αγάπη, ήλιο και βιταμίνη D.

> ΠΑΙΔΙ ::
24 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μην βγούμε έξω, κάνει κρύο. Δεν έχει παιχνίδι, έρχεται κακοκαιρία. Καθίστε λίγο μέσα να παίξετε. 

Εάν αυτές είναι ατάκες που λες συνήθως στα παιδιά σου, πρέπει να διαβάσεις πόσο σημαντική είναι η βιταμίνη D για την ανάπτυξή τους, και ίσως αλλάξεις γνώμη, και ατάκες. 

Καλό είναι να ξέρεις ότι η βιταμίνη D βρίσκεται ως προβιταμίνη στο δέρμα μας και όταν βγαίνουμε στον ήλιο μετατρέπεται σε βιταμίνη D. 

Πρόκειται για μια πολύτιμη βιταμίνη καθώς βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο και την εναπόθεσή του στα κόκαλα. 

Το θέμα της έλλειψής της έχει απασχολήσει πολύ την επιστημονική κοινότητα καθώς ολοένα και περισσότερες οικογένειες αποφεύγουν να βγάζουν έξω τα μωρά ή τα παιδιά τους.  Η έλλειψη της βιταμίνης D οφείλεται και σε άλλους παράγοντες όπως η ρύπανση και τα σύννεφα που μειώνουν την παραγωγή της.

Εάν είσαι νέα μαμά και φοβάσαι για το μωρό σου, οφείλεις να γνωρίζει ότι η ποσότητα της βιταμίνης D που έχει πάρει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το καλύπτει για τους δύο πρώτους μήνες της ζωής του. 

Σημαντικό επίσης είναι να ξέρεις ότι αν θηλάζεις, και το μωρό δεν παίρνει πρόσθετη βιταμίνη D ή δεν εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία, κινδυνεύει από υποβιταμίνωσης D.

Καλό είναι να συμβουλευτείς σχετικά τον παιδίατρό σου. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!