Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

H συγγραφέας των μυστηρίων της Πένι Πέπερ έρχεται στην Αθήνα

Στις 10 Μαρτίου γνωρίζουμε από κοντά την Ουλρίκε Ράιλανς.



Η κόρη μου δηλώνει φανατική της θαυμάστρια. Όχι ακριβώς της συγγραφέα αλλά της μοναδικής ηρωίδας της, της Πένι Πέπερ! Μέχρι να κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο, γύρω στον Μάιο, απλά διαβάζει κάποια άλλα για να γεμίσει τον χρόνο, για να καταλάβεις. 

Μεγάλη χαρά, λοιπόν, που η Ουλρίκε Ράιλανς έρχεται στην Αθήνα, για να αφηγηθεί στα παιδιά τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες της δαιμόνιας ηρωίδας της και της ντετεκτιβοσυμμορίας της! 

Οι φανατικοί αναγνώστες της ξεκαρδιστικής σειράς «Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ» θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη Γερμανίδα συγγραφέα το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, στο Μικρό Παλλάς (Αμερικής 2, Στοά Σπυρομήλιου-City Link), στις 12 το μεσημέρι. 

Η Ουλρίκε Ράιλανς, με τη βοήθεια της μεταφράστριας των βιβλίων Δαρείας Τζαννετάκη, θα αποκαλύψει τα πιο κρυφά μυστικά της ηρωίδας της και των συναρπαστικών υποθέσεών της. Όσοι τυχεροί βρεθούν στο Μικρό Παλλάς θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στις ιστορίες μυστηρίων και να μάθουν πώς… να παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα, για να γίνουν αχτύπητοι ντετέκτιβ!

*Την εκδήλωση διοργανώνουν τα PUBLIC, το Goethe-Institut Athen και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Θα υπάρχει διερμηνεία από τα γερμανικά στα ελληνικά.
 

Λίγα λόγια για την Πένι, εάν δεν την ξέρεις:

Η Πένι Πέπερ είναι 10 χρονών, το όνειρό της είναι να γίνει ντετέκτιβ και λατρεύει τις λίστες. Γι’ αυτό παρατηρεί και καταγράφει τα πάντα και βλέπει παντού μυστήρια και υπόπτους: Τι τρέχει με τους αιμοδιψείς γείτονες; Γιατί ο επιστάτης του σχολείου από ξινός και απότομος έχει μεταμορφωθεί σε ευγενή κύριο; Και τι ετοιμάζει μέσα στο δωματιάκι του; Τι συμβαίνει με τον περίεργο και γκρινιάρη κύριο τον οποίο τυχαία συνάντησε στον δρόμο; Η Πένι ξέρει καλά πολλές μεθόδους εξιχνίασης εγκλημάτων, και είναι εφοδιασμένη με τα απαραίτητα εργαλεία!

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν μέχρι στιγμής τέσσερα βιβλία (τα οποία απευθύνονται σε παιδιά από 9 ετών): Κανένα πρόβλημα, Συναγερμός στο λούνα παρκ, Χάος στο σχολείο, Σαμποτάζ στα Χριστούγεννα, ενώ το πέμπτο με τίτλο Κατάσκοποι στην άμμο είναι άκρως καλοκαιρινό και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Μαΐου.
 
Και λίγα για τη συγγραφέα:
Η Ουλρίκε Ράιλανς γεννήθηκε το 1968, της αρέσει να γράφει βιβλία για παιδιά και έχει δύο από τους πιο χαριτωμένους σκύλους του κόσμου. Μπορούν να της κάνουν παρέα στο γράψιμο, αρκεί να είναι φρόνιμοι και να μη δαγκώνουν τον υπολογιστή της. Από το 2001 ζει στο Σιάτλ, στην Αμερική, κι έχει επίσης δύο από τις πιο χαριτωμένες κόρες του κόσμου – όπως κι έναν σχετικά χαριτωμένο σύζυγο.
 
*Σςςς, μυστικό: Σύντομα θα μάθεις μέσα από το allyou.gr μερικά ακόμα μυστικά για τη ζωή της συγγραφέα! Stay tuned!

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.