2 λόγοι να εύχεσαι το μωρό να μοιάζει στον άντρα σου - AllYou.gr

Search

2 λόγοι να εύχεσαι το μωρό να μοιάζει στον άντρα σου

Δεν είναι θέμα ομορφιάς αλλά υγείας και ισορροπίας.

> ΠΑΙΔΙ ::
12 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όταν είσαι έγκυος το μόνο που σε νοιάζει είναι να πάνε όλα κατ’ ευχήν. Να γεννηθεί γερό το μωράκι σου. Ειλικρινά όμως, δεν σου περνάει από το μυαλό σε ποιον θα μοιάσει; Σε σένα ή μήπως στον μπαμπά του;

Και η απορία (συνήθως) σου λύνεται όταν το πλασματάκι σου έρχεται στον κόσμο. Είναι φτυστό ο αγαπημένος σου. Δεν πήρε τίποτα από σένα. Τι κρίμα...

Κι όμως, δεν έχεις κανέναν λόγο να στεναχωριέσαι. Αντιθέτως! Έχεις 2 λόγους για να χαίρεσαι πολύ γιατί οι έρευνες δείχνουν ότι:

1. Τα μωρά που μοιάζουν στους μπαμπάδες τους είναι πιο υγιή ενώ αργότερα στην ενήλικη ζωή τους γίνονται πιο ισορροπημένοι άνθρωποι.

2. Οι μπαμπάδες που έχουν κληροδοτήσει τα χαρακτηριστικά τους στο μωρό τους τείνουν να ασχολούνται πιο πολύ μαζί του. 

Πώς εξηγούνται όμως αυτά τα δύο;

Η ενασχόληση και η φροντίδα του πατέρα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη υγεία, τόσο στο παθολογικό όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι.

Συμπέρασμα; Παρότρυνε τον άντρα σου να ασχολείται περισσότερο με το μωρό σας, γιατί αφενός τα οφέλη τόσο για τον ίδιο όσο και για το μωρό θα είναι πολλαπλά.

Και φυσικά, ένας μπαμπάς που είναι ενεργός είναι ένας καλύτερος σύντροφος για μια μαμά που νιώθει κουρασμένη και τρελαμένη από το πάρτι των ορμονών.  

Του μοιάζει δεν του μοιάζει, ο μπαμπάς πρέπει να είναι παρών. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!