Γιατί το "Ναι" της μαμάς είναι πιο ισχυρό από το "Όχι" - AllYou.gr

Search

Γιατί το "Ναι" της μαμάς είναι πιο ισχυρό από το "Όχι"

Βάζεις όρια στο παιδί σου με άλλο τρόπο πια.

> ΠΑΙΔΙ ::
13 Μαρτίου 2018

Θέλεις να διαπαιδαγωγήσεις σωστά το μικρό σου πλασματάκι και ξέρεις ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται να του θέτεις όρια. Για αυτό ακριβώς του λες πολλά Όχι. 

Γνωρίζεις ότι μπορείς να πετύχεις τον σκοπό σου βγάζοντας από τη ζωή σας αυτή την αρνητική λέξη; (μην απαντήσεις Όχι, είναι παγίδα)

Γιατί να λες Ναι:

1. Γιατί έτσι ενθαρρύνεις το παιδί να ζητάει αυτό που θέλει. Εάν ακούει συνεχώς Όχι ως απάντηση, κάποια στιγμή, γρήγορα, θα σταματήσει να λέει τι επιθυμεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι του κάνουμε όλα τα χατίρια.

2. Γιατί μπορείς κάλλιστα να πεις αυτό που θέλεις μιλώντας θετικά. Θέλει λίγη εξάσκηση αλλά από ένα σημείο και μετά θα σου γίνει βίωμα και θα σου βγαίνει αυθόρμητα. 

Για παράδειγμα, το παιδί σε ρωτάει εάν μπορεί να παίξει. Δεν του λες «Όχι, δεν έχεις τελειώσει τα μαθήματά σου!» αλλά «Ναι, μόλις τελειώσεις τα μαθήματά σου μπορείς να παίξεις!».

Ουσιαστικά διατυπώνεις ακριβώς την άποψή σου, θέτεις όρια στο παιδί, του απαγορεύεις, εάν χρειάζεται, κάποια πράγματα, απλά δεν χρησιμοποιείς το Όχι.

Μαθαίνεις να ντύνεις θετικά τις εκφράσεις σου ή αν θες, να κάνεις θετική αναπλαισίωση. Ένα από τα μυστικά εξάλλου των Δανών που μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο. Κάτι ξέρουν. Τι, όχι;       Ακολούθησε το allyou στο Instagram!