Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

«Ένα κίτρινο φύλλο», η διαδρομή και το μήνυμά του

To Σάββατο 17 Μαρτίου, στον «Ευριπίδη στη Στοά».



 Εάν δεν έχεις πάρει αυτό το βιβλίο στα χέρια σου, ειλικρινά χάνεις. Μην στεναχωριέσαι όμως, σου έχω εναλλακτική και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσα: Το «Ένα κίτρινο φύλλο» του Μιχάλη Μουλάκη, σε εικονογράφηση του Φίλιππου Φωτιάδη, παρουσιάζεται στο Βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στη Στοά» στο Χαλάνδρι, τo Σάββατο 17 Μαρτίου, στις 12:00. 

Και δεν θα είναι μια απλή παρουσίαση, καθώς οι εκδόσεις Ίκαρος και ο «Ευριπίδης στη Στοά», σε συνεργασία με το Playroom, θα μας έχουν ετοιμάσει μια διαδραστική παρουσίαση του παραμυθιού! 

Πάρε το παιδί σου και ελάτε να δούμε παρέα πώς η μικρή διαδρομή ενός μικρού φύλλου προς το έδαφος μάς αποκαλύπτει μια διαφορετική προσέγγιση του κόσμου μας.

(Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι 152 32 | Τ. 210 680 0644-6)

fyllo_book.jpg

Το "Ένα κίτρινο φύλλο" είναι συναρπαστικό γιατί μέσα από μια απλή ιστορία ενός φύλλου ο συγγραφέας μιλά για τα σπουδαία της ζωής. Επίσης, η εικονογράφηση είναι ένα μικρό έργο Τέχνης!

Πρόκειται για τη μικρή ιστορία της πτώσης ενός φθινοπωρινού φύλλου από το κλαδί του στο έδαφος. Στη διάρκεια αυτού του σύντομου ταξιδιού το φύλλο συναντά ένα σπουργίτι, ένα μυρμήγκι, βλέπει τον κορμό του δέντρου που το στήριζε όλη του τη ζωή και αντικρίζει για πρώτη φορά την κουφάλα του δέντρου. Στο τέλος πέφτοντας στο χώμα συναντάει τα άλλα πεσμένα φύλλα και μαζί αναρωτιούνται για το τι θα ακολουθήσει.

Οι συναντήσεις του φύλλου, στο σύντομο ταξίδι του, αναδεικνύουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις της ζωής. Το Ένα κίτρινο φύλλο θα γοητεύσει και θα καταπλήξει τους μικρούς του αναγνώστες, φέρνοντάς τους σε μία πρώτη επαφή με ιδέες όπως η ζωή και η αναγέννηση, η αντίληψη της πραγματικότητας, και η ισορροπία ανάμεσα στις δυνάμεις που συνυπάρχουν στον κόσμο.

Ένα υπέροχο παραμύθι, με ιδιαίτερη εικονογράφηση, που θα αφήσει στα παιδιά ένα όμορφο και αισιόδοξο συναίσθημα. Θα σου αρέσει όμως και σένα, πίστεψέ με. 


 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.