Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Δύο βιβλιοπαρουσιάσεις που δεν θες να χάσεις

Το Σάββατο 17/3, μία γιαγιά και ένα ταξίδι στη μουσική.



Μπορεί την Κυριακή να γίνεται ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, το Σάββατο όμως όπως όλα δείχνουν γίνεται ένας "μαραθώνιος" εξαιρετικών βιβλιοπαρουσιάσεων, που θα μας κάνει να βάλουμε τα αθλητικά μας και να τρέχουμε για να προλάβουμε όσες περισσότερες μπορούμε!

Εγώ θα σας προτείνω εδώ μία παρουσίαση που γίνεται στον Χολαργό για όσους ζουν εκεί κοντά αλλά και μία στην Πετρούπολη, στα δικά μου μέρη, τα δυτικά. 

Κοινό σημείο και των δύο, οι συγγραφείς των βιβλίων οι οποίες είναι μουσικοί. Η μία, η αγαπημένη μου Μάρω Θεοδωράκη, και η έτερη η γνωστή Τζούλι Μασίνο. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά;  


giagia_theodoraki.jpg

Οι εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο Monogram μας προσκαλούν στην παρουσίαση του τόσο τρυφερού βιβλίου "Γιαγιά, σ' αγαπώ!" της Μάρως Θεοδωράκη, το Σάββατο 17 Μαρτίου, στις 12:30, στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Υμηττού 17, Χολαργός, τηλ.:2106523515). Εκεί θα έχουμε τη χαρά να πάρουμε μέρος στη διαδραστική παρουσίαση παρέα με την ηθοποιό Δέσποινα Πέττα.

Το βιβλίο:

Η γιαγιά Μαρία, με την καλοσύνη, το χαμόγελο και την αγκαλιά της, ξέρει και χαρίζει απλόχερα την αγάπη της.
Τα δύο εγγονάκια της και ιδιαίτερα η μικρή της σουσουράδα, όπως την αποκαλεί, ζουν μια ξεχωριστή σχέση μαζί της, που μέρα με τη μέρα δυναμώνει.
Μια ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από στοργή και μπόλικη σοφία. Εκείνη τη σοφία που μας διδάσκει πως, ό,τι κι αν συμβεί, πρέπει να είμαστε κοντά στους ηλικιωμένους όταν μας χρειάζονται, με σεβασμό και υπομονή.

Μια γλυκιά και όμορφη ιστορία που μας μαθαίνει για τη δύναμη της αγάπης αλλά και την αξία της οικογένειας.

www.minoas.gr

pouky_new.jpg

Οι Εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο Αναζήτηση (25ης Μαρτίου 117, Πετρούπολη, τηλ. 210 5022304) μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου  «Ο Πούκυ ταξιδεύει στο ελληνικό τραγούδι» της Τζούλι Μασίνο, το Σάββατο 17 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Party Hall (Κώστα Βάρναλη 90, Πετρούπολη). Η συγγραφέας και η  Κατερίνα Αδάμ θα μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι και θα μας γνωρίσουν τις μουσικές του τόπου μας. 

Το βιβλίο:

Περιέχει CD με την αφήγηση της ιστορίας και το τραγούδι του Πούκυ, που με διαφορετικό ρυθμό και ενορχήστρωση παίρνει κάθε φορά τη μουσική μορφή του τόπου που επισκέπτεται η παρέα.

Έτσι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις μουσικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και μαθαίνουν πραγματικά τη μουσική παράδοση της πατρίδας τους.                                                                   
                                                                        
www.diaplasibooks.gr
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα