Μαμά, τι είναι gay; - AllYou.gr

Search

Μαμά, τι είναι gay;

6 τρόποι να απαντήσουμε σωστά στην απορία του παιδιού.

> ΠΑΙΔΙ ::
23 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Θα το ακούσει, θα το δει στην τηλεόραση, θα πουν τη λέξη φίλοι του στο σχολείο (συνήθως με υποτιμητική χροιά) και λογικό και επόμενο είναι να έρθει να σε ρωτήσει. Τι είναι αυτή η ξένη λέξη; Τι σημαίνει;

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, όταν το παιδί μας έχει απορίες καλό είναι τις απαντήσεις να τις δίνουμε εμείς οι γονείς. Επιπλέον, οι απορίες σεξουαλικού περιεχομένου αρχίζουν γύρω στην ηλικία των 5 ετών και καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι να τις ακούσουμε, και φυσικά να τις λύσουμε.

Τι κάνουμε, λοιπόν, όταν έρθει το παιδί και ρωτήσει "Τι σημαίνει gay;"

1. Το μυστικό για να ενημερώσουμε σωστά το παιδί μας είναι πάντα να είμαστε ειλικρινείς μαζί του. Έτσι χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης που θα βοηθήσει το παιδί να αναπτύξει ομαλά τη σεξουλικότητά του. 

2. Μπορούμε να εξηγήσουμε στο παιδί ότι υπάρχουν άντρες, ή γυναίκες, που έλκονται από το ίδιο φύλο. Και ότι αυτό δεν είναι κάτι «κακό» ούτε «περίεργο» αλλά απολύτως φυσιολογικό. 

3. Του λέμε ότι σημασία έχει να επιλέγει ελεύθερα ο καθένας τον άνθρωπο που του αρέσει και τον ελκύει για να νιώθει ευτυχισμένος. 

4. Να είμαστε ήρεμοι και συγκεκριμένοι με τις πληροφορίες που θα δώσουμε στο παιδί, χωρίς να δείχνουμε ντροπή δημιουργώντας του λάθος εντυπώσεις και ακόμα περισσότερα ερωτηματικά.

5. Μιλάμε στο παιδί για την αγάπη, τον έρωτα και το σεξ απλά καθώς είναι μέρος της ζωής μας, και μάλιστα το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της.

6. Μαθαίνουμε στο παιδί να σέβεται τις επιλογές του άλλου και να σέβεται τις διαφορετικές μορφές που μπορεί να έχει η αγάπη.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!