Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

6 απαραίτητα συστατικά για ακόμα ψηλότερα παιδιά

Πες μου τι τρώει να σου πω αν θα πάρει ύψος.



Ευτυχώς ή δυστυχώς το πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί σου δεν εξαρτάται από το τι τρώει, σίγουρα όμως οι κατάλληλες τροφές συντελούν στην καλύτερη ανάπτυξή του.

Θα πρέπει να ξέρεις ότι ο παράγοντας «ύψος» εξαρτάται βασικά από την κληρονομικότητα και το φύλο του παιδιού. Ξεκινάει δηλαδή με κάποια δεδομένα, τα οποία όμως μπορούν να ενισχυθούν από τη σωστή διατροφή.

Για να εξασφαλίσεις την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού σου και να το βλέπεις να ψηλώνει, πρέπει να βάζεις στο πιάτο του τα εξής:

1. Ασβέστιο: τυρί, γάλα, γιαούρτι, σαρδέλες με ψαροκόκαλο, σολομός, μύδια, στρείδια, σύκο, αμύγδαλο, πατάτα, μπρόκολο, όσπρια, φυλλώδη λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα.  

2. Πρωτεΐνη: άπαχα κόκκινα κρέατα (μοσχάρι), κοτόπουλο, ψάρι, όσπρια, αυγό και ημιαποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα. 

3. Σίδηρο: κόκκινο κρέας, συκώτι, μύδια, στρείδια, δημητριακά ολικής αλέσεως ή εμπλουτισμένα, φασόλια, ξηροί καρποί, αυγά, σύκο, αρακάς, πράσινα φυλλώδη λαχανικά. 

4. Ψευδάργυρο: συκώτι, μοσχάρι, κοτόπουλο, κάβουρας, στρείδια, αρακάς, δημητριακά ολικής αλέσεως, φύτρο σιταριού. 

5. Βιταμίνη Α: κολοκύθι, σπανάκι, καρότο, μπρόκολο, συκώτι, γλυκοπατάτα, πράσινα ραδίκια. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C: λαχανικά Βρυξελλών, πορτοκάλι, λεμόνι, πιπεριά, σπαράγγι, κουνουπίδι, μπρόκολο, παπάγια, φράουλες. 

6. Βιταμίνη D: πλήρες γάλα, τυρί, βούτυρο, αυγό, συκώτι, βοδινό, μοσχάρι, σαρδέλες, ρέγκα, τόνος, σολομός, μαργαρίνη.  

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.