Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

"Πες μου τ΄όνομά σου" από τον Φοίβο Δεληβοριά

Το νέο παιδικό βιβλίο-cd του αγαπημένου τραγουδοποιού.



«Eδώ είμαστε! Ουρανοκατέβατοι και απροσδόκητοι αλλά -ελπίζουμε- ευπρόσδεκτοι. Με τα ανακατεμένα μας μαλλιά, με το ελεφαντάκι μας, την αδερφή μας την Μυρτώ Δεληβοριά, τη Τζέλα, τη Λέλα, τον Κόρνα, την πόλη μας και τα περίεργα ονόματά μας. Και θέλουμε να μάθουμε ένα-ένα τα δικά σας».

Έτσι μας συστήνει ο Φοίβος Δεληβοριάς το παιδικό βιβλίο-cd του "Πες μου τ΄όνομά σου" το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος και θα παρουσιαστεί το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Public Συντάγματος (2ος όροφος, παιδικό τμήμα, Καραγεώργη Σερβίας 1).

Έχεις καταλάβει τι μπορεί να γίνει κάθε μέρα που περνάει;
Κάθε μέρα είναι  μια ιστορία που περιμένει να ειπωθεί…
Ένα τραγούδι που θα σκάσει αν δεν γραφτεί…
Μια ζωγραφιά που περιμένει να υπάρξει πάνω στο άσπρο…
Και το τραγούδι αυτό, η ιστορία αυτή, η ζωγραφιά η συγκεκριμένη δεν θα μπορούσε παρά  να εχει ένα μόνο όνομα….
Πες μου το όνομά σου λοιπόν…

 

foivos_book.jpg 
 

Ο Νάνος της Μικρής Άρκτου (η παιδική σειρά των εκδόσεων Μικρή Άρκτος), καλωσορίζει στην αστροφώτιστη παρέα του, έναν πασίγνωστο παραμυθά  -  τραγουδοποιό, έναν αληθινό καλλιτέχνη που αγαπά τις αφηγήσεις (μικρές και μεγάλες ) και κυρίως τις ιστορίες της πόλης.

Το μικρό του όνομα είναι Φοίβος. Και το μεγάλο Δεληβοριάς. Που σημαίνει «τρελός βοριάς». Στο σχολείο τον κορόιδευαν γι’ αυτό.  Το «Φοίβος» πάλι, σημαίνει «φωτεινός». Κι ήταν το παρατσούκλι του Απόλλωνα, θεού της μουσικής και του φωτός. Όταν έγινε  9 χρονών αποφάσισε να μάθει κιθάρα. Ήθελε αυτά που βλέπει να τα κάνει ιστορίες και να τις ντύνει με μουσική.  
Σ’ αυτό το βιβλίο που έχει τίτλο του "Πες μου τ’ όνομά σου", ο Φοίβος θυμάται κι αφηγείται τη δική του ιστορία όπως ξεκίνησε όταν ήταν παιδί, που είναι όμως και  η ιστορία της σχέσης του με την πόλη, τους φίλους του, τα παιδικά του χρόνια, τις παρέες και τις σκανδαλιές τους…

Στο βιβλίο συναντιέται μια παρέα μεγάλη, στην οποία συμμετέχουν η εικονογράφος Μυρτώ Δεληβοριά (βραβευμένη πολλές φορές και με αναγνωρίσιμο σήμα), ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (που συμμετέχει σε ένα τραγούδι), ηθοποιοί, μουσικοί και τραγουδιστές. 

Το «Πες μου τ’  όνομά σου» είναι μια ιστορία που τη συνοδεύει ένα cd με 15 παιδικά τραγούδια συνολικά, δώδεκα που έγραψε ο ίδιος ο Φοίβος Δεληβοριάς αλλά και τρία ακόμη πανέμορφα τραγούδια του Γιώργου Χατζηπιερή που είχε τραγουδήσει ο Φοίβος στο παρελθόν: Το ελεφαντάκι, Το δέντρο, Ήταν ένας ποντικός.

www.mikri-arktos.gr



 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου