Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Συναυλία για τη στήριξη των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στον «Παρνασσό»

Τη διοργανώνει απόψε (31/3) ένα 16χρονο παιδί, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Panos & Cressida 4 Life».



Φιλανθρωπική συναυλία με τίτλο «Μουσικό Ονειροδρόμιο Αγάπης» διοργανώνει απόψε (31/3) στις 19:30, στη Συναυλιακή Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα), ένα 16χρονο παιδί, ο Αχιλλέας Μαρτίνης, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Panos & Cressida 4 Life». 

Η ιστορία του Αχιλλέα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θέλοντας να βοηθήσει τους ασυνόδευτους νέους και παιδιά πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα, αποφάσισε να συνδυάσει την προσφορά με τη μεγάλη του αγάπη, την κιθάρα. Σκέφτηκε λοιπόν να οργανώσει μια συναυλία με τα έσοδα της οποίας θα μπορούσε να αγοράσει κιθάρες ώστε να παραδώσει το καλοκαίρι εθελοντικά μαθήματα σε αυτά τα παιδιά.

Για να κάνει την ιδέα της συναυλίας πραγματικότητα, ο Αχιλλέας Μαρτίνης συνεργάστηκε με τη φιλανθρωπική οργάνωση «Panos & Cressida 4 Life» η οποία τα τελευταία 10 χρόνια έχει επιδείξει πλούσιο έργο στη βοήθεια παιδιών σε ανάγκη (στηρίζοντας για παράδειγμα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας ή εθισμού, που έχουν υποστεί βία ή εγκατάλειψη, ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή αντιμετωπίζουν ζητήματα ελλιπούς εκπαίδευσης και άθλησης). 

Έτσι, με τη βοήθεια της «Panos & Cressida 4 Life» και της διακεκριμένης καθηγήτριας πιάνου Τίνας Κωνσταντινίδου, στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της συναυλίας συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες:

-Οι Κωνσταντίνος & Λυδία Μπουντούνη, οι γνωστοί String Demons («Δαίμονες των Εγχόρδων»), στο βιολοντσέλο, στο βιολί και στα κρουστά. Οι εκτελέσεις τους είναι ανατρεπτικές αφού περιέχουν συνδυασμούς κλασικής, παραδοσιακής και ροκ μουσικής. 

-Ο Αχιλλέας Μαρτίνης στην κιθάρα. 

-Ο Ίων Μαρτίνης, η Μαβίνα Μαρκοπούλου και ο Γιάννης Τσότρας στο πιάνο. 

-Ο Πάνος Μπλέτζας και η Στεφανία Φιλιππίδη στο τραγούδι.

pastedImage.jpg

Η αφίσα της συναυλίας.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην κοινωφελή οργάνωση «The HOME Project» η οποία έχει δημιουργήσει μέσα σε 1 χρόνο 10 ξενώνες όπου φιλοξενούνται 200 ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες από 5 έως 17 ετών. Σκοπός, να διαμορφωθεί μια μουσική γωνιά, ένας χώρος με μουσικά όργανα όπου θα μπορούν τα παιδιά να παίζουν μουσική και να παρακολουθούν μαθήματα μουσικής από εθελοντές δασκάλους. Όσα έσοδα δεν χρησιμοποιηθούν για τη μουσική γωνιά θα διατεθούν για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης για το χειμώνα, που είναι μία από τις ανάγκες αυτής της οργάνωσης.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία και τους συντελεστές της θα βρεις στην ιστοσελίδα www.mousiko-oneirodromio.org

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή