6 διατροφικά θέματα SOS για το παιδί που διαβάζει - AllYou.gr

Search

6 διατροφικά θέματα SOS για το παιδί που διαβάζει


Η συγκέντρωση ξεκινά από το πιάτο.

> ΠΑΙΔΙ ::
18 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Ωραία η άνοιξη, αρκεί να μην είσαι έφηβος και να μην χρειάζεται να στρωθείς στο διάβασμα. Κακά τα ψέματα, η προετοιμασία για τις εξετάσεις είναι μια δύσκολη περίοδος, στην οποία το παιδί έχει ανάγκη από ηρεμία, φροντίδα και σωστή διατροφή.   

Και ποιος θα τα παρέχει όλα αυτά στον μαθητή ή τη μαθήτρια; Φυσικά η μαμά και ο μπαμπάς. Σιγά μην έχει το παιδί έννοια τι θα φάει και τι όχι. Το μόνο που το νοιάζει είναι να συγκεντρωθεί και να διαβάσει. 

Η διατροφική εκπαίδευση βέβαια ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία. Μόνο που ό,τι κι αν έχεις μάθει στο παιδί σου, όταν θα φτάσει στην εφηβεία θα την κάνει την επανάστασή του ακόμα και με το φαγητό που θα φάει ή θα κάνει ότι τρώει. 

Αυτό είναι ένα σκονάκι με βασικές διατροφικές συμβουλές, χρήσιμο τόσο για τη μαμά όσο και για τον έφηβο:

1. Δεν ξεχνάω ποτέ το πρωινό μου. Μια τυρόπιτα στο χέρι δεν είναι καλή επιλογή. Ούτε ο καφές σκέτος. Κάθομαι στο τραπέζι της κουζίνας και τρώω σαν άνθρωπος.  

2. Δεν απορρίπτω ομάδες τροφών, τις επιλέγω όλες γιατί η καθεμιά έχει κάτι να μου προσφέρει. Εννοείται ότι τρώω πολλά φρούτα και λαχανικά. Εντάξει, και κανένα γλυκάκι χρειάζεται. 

3. Πίνω πολύ νερό και προσπαθώ να μην το παρακάνω με τους καφέδες. Μπορεί να δοκιμάσω και το πράσινο τσάι. Κάνει λένε καλό στη μνήμη.  

4. Δεν πέφτω με τα μούτρα στο junk food. Μου αρέσει να τρώω μπέργκερ και πίτσα μια στο τόσο αλλά δεν θέλω σκουπίδια στη ζωή μου.  

5. Δεν περνάω όλη τη μέρα μου άφαγος. Άσε που θα με κυνηγάει και η μάνα μου. 

6. Τσιμπάω λίγη μαύρη σοκολάτα όταν θέλω κάτι γλυκό, γιατί μου δίνει ενέργεια και με βοηθάει να συγκεντρωθώ.
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!