Αυτό το είδος ταμπεραμέντου διαθέτει το μωρό σου - AllYou.gr

Search

Αυτό το είδος ταμπεραμέντου διαθέτει το μωρό σου

Θα είναι άραγε έτσι και όταν μεγαλώσει;

> ΠΑΙΔΙ ::
24 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Το κάθε μωράκι δηλώνει το παρών από την γέννησή του κιόλας. Άλλο έρχεται διακριτικά και αβίαστα, άλλο με πείσμα, άλλο πολύ βιαστικά. Και αφού γεννηθεί δείχνει αμέσως τον χαρακτήρα του. Ήρεμο ή υπερβολικά γκρινιάρικο, καλόβολο ή δύσκολο.   
Οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι το ταπεραμέντο του παιδιού διαχωρίζεται σε τρεις βασικές κατηγορίες: Το ήπιο, το δύσκολο και το μικτό.

- Τα μωρά με ήπιο ταμπεραμέντο είναι τα λεγόμενα εύκολα μωρά που προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε γονεϊκό στυλ. 

- Τα μωρά με δύσκολο ταμπεραμέντο δεν προσαρμόζονται εύκολα στις αλλαγές, δυσκολεύονται στο φαγητό, στον ύπνο και στις υπόλοιπες σωματικές λειτουργίες και οι γονείς τους δοκιμάζουν συνήθως πολλές στρατηγικές, ενώ συχνά αποτυχαίνουν.

- Τα μωρά με μικτό ταμπεραμέντο έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται σε νέα δεδομένα, μόνο που το κάνουν στο δικό τους ρυθμό. Αν οι γονείς τους κατανοήσουν αυτούς τους ρυθμούς και τους ακολουθήσουν, όλα θα είναι καλύτερα. 

"Έτσι θα είναι και όταν μεγαλώσει;" Μια ερώτηση που με τρόμο κάνουν οι γονείς που έχουν ένα δύσκολο μωρό. 

Οι ερευνητές λένε ότι τα μωρά μεγαλώνοντας αποκτούν δεξιότητες που τους επιτρέπουν να αμβλύνουν τα χαρακτηριστικά του ταμπεραμέντου τους καθώς τόσο οι εμπειρίες όσο και τα ερεθίσματα που θα πάρουν από το περιβάλλον τους θα επιδράσουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους. 

Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να αποδεχθείς το ταμπεραμέντο του μωρού σου, και να το βοηθήσεις να εξελιχθεί σεβόμενη ότι κάθε μωρό είναι ξεχωριστό. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!