Η πολλή αγκαλιά αλλάζει ακόμα και τα γονίδια - AllYou.gr

Search

Η πολλή αγκαλιά αλλάζει ακόμα και τα γονίδια

Απίστευτο πόσο ευεργετική είναι η εκδήλωση αγάπης.

> ΠΑΙΔΙ ::
23 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Δεν έχεις κανέναν λόγο πια να αναρωτιέσαι εάν θα πρέπει να παίρνεις αγκαλίτσα το μωρό σου όταν κλαίει ή μήπως να το αφήνεις στην κούνια για να μην το κακομάθεις.

Η αγκαλιά είναι απαραίτητη, καθώς χαρίζει στα βρέφη την ασφάλεια που τόσο αποζητούν. Μπορεί να λειτουργήσει και θεραπευτικά, ενώ τα οφέλη της στα πρόωρα μωράκια είναι τεράστια στο θέμα της ανάπτυξής τους.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι λόγοι για να αγκαλιάζεις όσο περισσότερο μπορείς το μωρό σου. Σύμφωνα με έρευνα η αγκαλιά επηρεάζει τα μωρά σε μοριακό επίπεδο με θετικές επιπτώσεις που διαρκούν χρόνια.

Αυτό πρεσβεύουν οι ειδικοί της ομάδας του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά, αν και είναι ακόμα νωρίς να γενικεύσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας. 

Δεν είναι όμως απίστευτο το ότι η στενή επαφή και οι αγκαλιές μπορούν να αλλάξουν το σώμα ενός ανθρώπου σε γενετικό επίπεδο;

Πάρε, λοιπόν, το μωρό σου αγκαλίτσα, χάρισέ του την πολύτιμη σωματική επαφή της μαμάς, κάντο να νιώσει ασφάλεια και πρόσφερέ του το πιο δυνατό εφόδιο για την μετέπειτα ζωή του. Είναι βέβαιο ότι και οι έρευνες θα επιβεβαιώσουν αργότερα ότι η εκδήλωση της αγάπης και η ίδια η αγάπη ναι, αλλάζει τον άνθρωπο. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!