Γιατί να μην εξαίρεις την εμφάνιση της κόρης σου - AllYou.gr

Search

Γιατί να μην εξαίρεις την εμφάνιση της κόρης σου

Όσο κούκλα κι αν είναι, μην της το λες συνέχεια.

> ΠΑΙΔΙ ::
24 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Συχνά μου λένε πόσο όμορφη είναι η κόρη μου. Μπορώ να κάθομαι με τις ώρες να τη χαζεύω. Όταν διαβάζει, όταν κοιμάται, όταν κάθεται σε μια μεριά. Σπάνιες αλλά ωραίες στιγμές.

Και της το λέω. Κούκλα μου, ομορφιά μου, και άλλα τέτοια ωραία. Της λέω όμως και ότι έχει πολλή πλάκα, ότι είναι τόσο καλή στα Μαθηματικά, ότι τραγουδάει πολύ ωραία, ότι διαβάζει με τονικότητα. Πολλά κοπλιμέντα, στο σωστό τάιμινγκ και όχι, έτσι, ατάκτως ερριμμένα. 

Ξέρω πως όταν μιλάμε πολύ για κάτι τού δίνουμε έμφαση. Για αυτό προσπαθώ να προσέχω τι λέω και πόσο συχνά το λέω.

Δεν θέλω να υποτιμήσω την αξία της ομορφιάς και της εμφάνισης. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό προσόν το να είσαι όμορφος. 
Σίγουρα όμως δεν μπορείς να βασίσεις την προσωπικότητά σου σε κάτι τόσο επιφανειακό και φθαρτό. Είναι πολύ χρήσιμο να είσαι όμορφος και εσωτερικά. Να βοηθάς τους άλλους, να αναπτύσσεις τις ικανότητές σου, να προσπαθείς, να ζητάς συγγνώμη, να έχεις το θάρρος της άποψής σου. 

Πολλές μαμάδες έχουν την τάση να κάνουν φόκους στην εμφάνιση της κόρης τους βάζοντας σε δεύτερη μοίρα ικανότητες και ταλέντα που ενδεχομένως έχει. Και επίσης υποτιμάνε τη δύναμη του λόγου. Ίσως γιατί ξεχνάνε ότι τα σχόλια, θετικά ή αρνητικά, της δικής τους μαμάς είναι βαθιά χαραγμένα μέσα τους. 

Καιρός, εμείς, η νέα γενιά μαμάδων, να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα. Να προσέχουμε τα λόγια μας, αλλά να μην μένουμε σε αυτά.    Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!