Είσαι έγκυος; Να γιατί να πάρεις ένα κουταβάκι - AllYou.gr

Search

Είσαι έγκυος; Να γιατί να πάρεις ένα κουταβάκι

Τα μεγάλα οφέλη του στην υγεία του μωρού που θα έρθει.

> ΠΑΙΔΙ ::
26 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όταν βλέπω ζευγάρια να βγάζουν βόλτα το σκυλάκι τους στο πάρκο, σκέφτομαι πόσο ωραίο είναι να είσαι ζωόφιλος, πόσο υπεύθυνος πρέπει να είσαι για να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι αλλά κάνω και μια άλλη σκέψη. Πως κάνουν πρόβα για μωρό.

Πες με παράλογη. Όταν κάποιος παίρνει ένα ζωάκι δεν σημαίνει ότι θέλει να κάνει και παιδάκι. Σίγουρα. Πάντως όταν κάποιος πρόκειται να κάνει ένα παιδάκι, είναι πολύ καλό να σκεφτεί να πάρει ένα σκυλάκι. Σε μπέρδεψα;

Πέρα από τα άπειρα οφέλη που έχει η συμβίωση με ένα κατοικίδιο, σε αναπτυξιακό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο, η επιστήμη έρχεται να μας διαβεβαιώσει ότι ένα κουταβάκι μπορεί να βελτιώσει και την υγεία του παιδιού.

Αυτό ακριβώς υποστηρίζουν επιστήμονες στον Καναδά που έκαναν σχετική έρευνα. Όταν ένα μικρό παιδί έχει επαφή με κουταβάκια αναπτύσσονται δύο τύποι βακτηρίων στο γαστρεντερικό του σύστημα, οι οποίοι βοηθούν τον οργανισμό του παιδιού να μειώσει τις πιθανότητες για εκδήλωση αλλεργιών και παχυσαρκίας. 

Πρόκειται για τα βακτήρια Ruminococcus και Oscillospira, τα ονόματα των οποίων σίγουρα δεν θα θυμάσαι και δεν δίνω καμία πιθανότητα μόλις πάρεις κουταβάκι να το φωνάζεις έτσι. Αν και το Rumino μου ακούγεται πολύ καλό. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!