Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

4 τρόποι να απαλύνεις τη δικαιολογημένη παιδική ζήλια 

Το μικρό παιδί τρελαίνει το μεγάλο, και τα δυο, εσένα.



Δεν σου φτάνει που έχεις ένα μωρό στο σπίτι να κλαίει, να μην κοιμάται, να θηλάζει, να θέλει δεκάδες πάνες, έχεις και το μεγαλύτερο παιδί σου που έχει μεταμορφωθεί. 

Εκεί που ήταν ένα καλόβολο παιδάκι, εκεί που περίμενε με τρελή αγωνία και χαρά να έρθει στο σπίτι το αδερφάκι του, εκεί που είχε ετοιμάσει τόσα και τόσα σχέδια μαζί του, τώρα;  Τι έγινε τώρα και αυτό το αγγελούδι έχει γίνει ένας μικρός διαολάκος; 

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ζήλιας, ένα φαινόμενο τόσο συχνό στις οικογένειες όσο οι αέρηδες στη Μύκονο το καλοκαίρι.

Καλό είναι από τη στιγμή κιόλας που μένεις έγκυος να έχεις προετοιμάσει το παιδί σου για τις αλλαγές που θα έρθουν στη ζωή σας. Η αντίδρασή του βέβαια είναι απρόβλεπτη, συνεπώς οι παρακάτω συμβουλές θα σου φανούν πολύ χρήσιμες και πρακτικές:

1. Τις στιγμές που ασχολείσαι με το μωρό, και είναι πολλές αυτές, μπορείς να μιλάς παράλληλα με το μεγάλο και κάποιες φορές να του ζητάς να σε βοηθάει. 

2. Επειδή όμως το Νο1 δεν αρκεί, όσο ανέφικτο κι αν ακούγεται πρέπει να βρεις λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα για να τον αφιερώσεις αποκλειστικά στο μεγαλύτερο παιδί. Ας είναι και μισή ώρα. Μόνο οι δυο σας. 

3. Απόφυγε τις συγκρίσεις μεταξύ των δύο παιδιών. Σίγουρα θα υπα΄ρχει διαφορά για το πώς κοιμόταν ο μεγάλος και πώς κοιμάται τώρα ο μικρός, αλλά μήπως να άφηνες αυτά τα σχόλια για σένα και τον άντρα σου καλύτερα; 

4. Κάνε στο παιδί πολλές αγκαλιές και πες του πολλά σε αγαπώ. Θέλει απλά την προσοχή σου. Την επιβεβαίωση της αγάπης σου. 
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής