4 λόγοι να μην είσαι φύλακας άγγελός του - AllYou.gr

Search

4 λόγοι να μην είσαι φύλακας άγγελός του

Άσε το παιδί να ξεπερνά μόνο του τις δυσκολίες.

> ΠΑΙΔΙ ::
17 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Η Ελληνίδα μάνα το έχει αυτό. Το έχουμε, για να μην βγάζω και τον εαυτό μου απέξω λες και είμαι από τη Σουηδία. Προσέχουμε το παιδί μας σαν τα μάτια μας. Το έχουμε από δίπλα. Μην κάνει κανένα λάθος στην ορθογραφία. Μην πέσει. Μην χτυπήσει. Μην πληγωθεί. Μην κάνει ένα βήμα μακρυά μας. 

Γιατί είμαστε μαμάδες και "θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας". Εάν όμως πραγματικά θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, θα πρέπει να σκεφτούμε και να αποφασίσουμε ότι το καλύτερο δεν είναι ένα παιδί κρεμασμένο από τη φούστα της μάνας του.

Αυτό το παιδί θα εξελιχθεί σε έναν άβουλο, ανασφαλή και αναποφάσιστο ενήλικα. Με δύο λόγια, σε έναν δυστυχισμένο άνθρωπο. 

Ας αφήνουμε τα παιδιά μας να δοκιμάζουν τα όριά τους και να ξεπερνάνε μόνα τους τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται στην καθημερινότητά τους, γιατί έτσι ένα παιδί μαθαίνει:

1. Την αξία της υπευθυνότητας
Το να λύνεις προβλήματα, το να ξεπερνάς μικρούς σκοπέλους, να αποφασίζεις σε διλήμματα, σε κάνει πιο δυνατό και υπεύθυνο για τη ζωή σου. 

2. Να συνεργάζεται
Θα προσπαθήσει, θα το παλέψει, μπορεί να τα καταφέρει μόνο του, μπορεί και όχι. Και τότε θα μάθει πως δεν είναι αδυναμία να ζητάς λίγη βοήθεια, πως είναι τόσο ωφέλιμο να συνεργάζεσαι με τους γύρω σου.

3. Να υπομένει και να επιμένει
Δεν είναι όλα τα προβλήματα εύκολο να λυθούν και φυσικά δεν έχουν όλα τα παιδιά τις ίδιες ικανότητες. Μερικές φορές θα χρειαστεί λίγο πείσμα παραπάνω, ακόμα μία προσπάθεια, και ακόμα μία. Και θα τα καταφέρει. 

4. Να κάνει τα παθήματα, μαθήματα
Λάθη δεν κάνει όποιος δεν ζει. Αυτός είναι κανόνας. Και φυσικά το παιδί σου θα υποπέσει σε λάθη. Θα μετανιώσει, θα πληγωθεί, την επόμενη φορά θα τα κάνει όλα διαφορετικά, θα κάνει καινούρια λάθη. Και θα μάθει.  
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!