Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

3 προτάσεις για το ΠΣΚ, 2 βιβλία και αμέτρητες ζωγραφιές 

Να τι θα κάνεις με το παιδί σου στις 18, 19 και 20 του Μαΐου



Είναι ωραίος ο Μάιος, γεμάτος εκδηλώσεις, λίγο περισσότερο ήλιο, ανοίγματα, εγκαίνια, δραστηριότητες για τα παιδιά, τόσα πολλά πράγματα που δεν γίνεται να μείνεις μέσα. Παίρνεις τους δρόμους και καταλήγεις στα καλύτερα.

Στο LikeMother,LikeDaughter έχουμε κλείσει και τις τρεις μέρες του ΠΣΚ με τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις στις οποίες περιμένουμε να σας δούμε, ναι, εσένα και τα παιδιά σου. 

Παρασκευή 18 Μαΐου, 17:00 - 20:00, Κυκλαδικό Μουσείο

Ekthessi.jpg
Αυτή τη μέρα αφιερωμένη στα Μουσεία, θα πάμε στα εγκαίνια της παιδικής έκθεσης ζωγραφικής «Δες το ειδώλιο αλλιώς» στο Κυκλαδικό Μουσείο.

Θα δούμε τα έργα των παιδιών, θα γνωρίσουμε από κοντά το αυθεντικό κυπριακό ειδώλιο στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου και θα πάρουμε μέρος σε ένα εργαστήριο κινούμενης εικόνας αφιερωμένο στον διαγωνισμό «Δες το ειδώλιο αλλιώς», που πραγματοποιεί ο animation and media artist, Μπάμπης Αλεξιάδης.

Με την τεχνική του φωνοτρόπιου οι συμμετέχοντες θα δώσουν ζωή στον πρωταγωνιστή του φετινού διαγωνισμού, το κυπριακό σανιδόμορφο ειδώλιο της 2ης χιλιετίας π.Χ.!  

*Το εργαστήριο θα επαναληφθεί και την Κυριακή 20 Μαΐου, 11:30 - 14:00.

 

Σάββατο 19 Μαΐου, στις 12, τα γενέθλια του Μάρτη

martis.jpg
Οι αγαπημένες μας εκδόσεις Μάρτης έχουν γενέθλια και κλείνουν τα 4 τους χρόνια εγκαινιάζοντας τον νέο τους χώρο, στην οδό Χάρητος 8 στο Κολωνάκι. 

Εκεί θα μας περιμένει ο Γιώργος Νανούρης, που θα παρουσιάσει το βιβλίο του Επτά παραμύθια μία ιστορία: ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Χ.Κ.Άντερσεν, παρέα με τους μουσικούς Λευτέρη Γρηγορίου και Σόλη Μπαρκή που θα παίξουν με τα κρουστά τους μουσικές από τη Μεσόγειο και την Αφρική.

Τούρτα δεν ξέρω εάν θα έχει πάντως εμείς θα πάμε σίγουρα!

 

Κυριακή 20 Μαΐου, παρουσίαση βιβλίου στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου

Odysseia.jpg

Είναι φίλη μας, είναι mom blogger, και μαμά δύο αγοριών που υπεραγαπά, λέγεται Έφη Αργυροπούλου και μόλις έβγαλε το πρώτο βιβλίο με τίτλο "Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα".

Στις 12 η ώρα το μεσημέρι θα μας περιμένει με μια εκλεκτή παρέα στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου για να μας το παρουσιάσει ενώ τα παιδιά θα διασκεδάσουν με θεατρική αναπαράσταση του παραμυθιού και με ζωγραφική από την ηθοποιό Marina Baseta. Δεν γίνεται να το χάσουμε! Άσε που θα έχει και πολλά δώρα για τα παιδιά!

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.