Αυτή είναι η λύση στα tantrums των νηπίων - AllYou.gr

Search

Αυτή είναι η λύση στα tantrums των νηπίων

Τι να κάνεις όταν πέφτει και χτυπιέται.

> ΠΑΙΔΙ ::
18 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Εσύ που είσαι μικρή, εσύ που δεν έχει παιδί, πες μου ειλικρινά τι σκέφτεσαι όταν βλέπεις ένα πιτσιρίκι μέσα στο εμπορικό ή στο σούπερ μάρκετ να έχει πέσει στο πάτωμα και να χτυπιέται. 

Ότι δεν θα αφήσεις να σου συμβεί ποτέ όταν γίνεις μάνα; Ότι είναι κακομαθημένο; Ότι η οικογένεια έχει πολλά προβλήματα; Και στην τελική, γιατί δεν του παίρνει αυτό που θέλει να ησυχάσουν τα αυτιά μας;

Κι όμως τα temper tantrums, τα ξεσπάσματα δηλαδή των μικρών παιδιών μέχρι 4 ετών, είναι κάτι εντελώς συνηθισμένο αλλά και φυσιολογικό στο πλαίσιο της ανάπτυξή τους. 

Το θέμα είναι τι κάνει η μαμά σε αυτές τις περιπτώσεις. Άλλες βάζουν τις φωνές, κάποιες άλλες αδιαφορούν παντελώς. Λύνεται όμως έτσι το πρόβλημα; Γιατί ναι μεν η αντίδραση αυτή των παιδιών είναι φυσιολογική, περιμένουν δε μια αντίδραση και εκ μέρους της μαμάς τους. Δεν το κάνουν για το θεαθήναι. 

Οι ειδικοί λένε ότι στα ξεσπάσματα μια ερώτηση είναι αυτή που θα δώσει τέλος: «Για πες μου, είναι το πρόβλημα μεγάλο, μικρό ή μεσαίο;»

Ακούγοντας αυτή τη φράση το παιδί ηρεμεί καθώς καταλαβαίνει ότι η μαμά του σέβεται τα συναισθήματά του και εκτιμάει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. 

Επίσης, καλείται το ίδιο να λύσει το πρόβλημα, με τη βοήθεια της μαμάς, και έτσι τονώνεται και η αυτοπεποίθησή του.  

Δοκίμασέ το την επόμενη φορά. Και μην ξεχνάς τις βαθιές ανάσες. Βοηθάνε και αυτές. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!