4 χρήσιμα infos εάν ανεβάζεις φωτογραφίες των παιδιών σου - AllYou.gr

Search

4 χρήσιμα infos εάν ανεβάζεις φωτογραφίες των παιδιών σου

Τι κάνω και τι όχι με την κόρη μου στα σόσιαλ.

> ΠΑΙΔΙ ::
11 Ιουνίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Υπάρχει μια κατηγορία γονιών που σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο δεν ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Υπάρχουν και εκείνοι που το κάνουν σωρηδόν με αποτέλεσμα να βλέπουμε ημίγυμνα παιδάκια, κοριτσάκια ντυμένα μεγαλίστικα, φατσούλες που ίσως δεν θα ήθελαν να φανούν τόσο πολύ, να εκτεθούν σε τόσο πολλά μάτια. 

Προσωπικά ανήκω νομίζω σε μια ενδιάμεση κατηγορία. Λόγω επαγγέλματος, τα σόσιαλ μίντια ανήκουν στην καθημερινότητά μας. Η δε κόρη μου έχει εκτεθεί στη δημοσιότητα από μικρή. Με φωτογραφήσεις σε περιοδικά, πάντα μαζί μου, και μετρημένες στα δάκτυλα, και με άπειρα πλέον ανεβάσματα φωτογραφιών και κειμένων μέσα από το μαμαδίστικο μπλογκ μου.

Ο κόσμος νομίζει ότι αυτή είναι η ζωή μας. Αυτό που βλέπει στο Facebook, στο Instagram και στα stories. 
Το θεωρώ τουλάχιστον αφελές. 

Αυτό που εκτίθεται είναι ένα δείγμα, ένα στίγμα αν θέλεις του τι κάνουμε και του τι λέμε. Και κυρίως του τι νιώθουμε. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλές στιγμές που κρατάμε φυλαχτό. Δικές μας προσωπικές.

Ακολουθώ, λοιπόν, ορισμένους κανόνες:

1. Ένα βασικό κριτήριο που έχω πριν ανεβάσω το οτιδήποτε είναι ουσιαστικά το ένστικτό μου και κατόπιν η σκέψη: Πώς θα νιώσει η κόρη μου βλέποντας και διαβάζοντας όλα αυτά όταν μεγαλώσει; Θα ντραπεί; Θα νιώσει όμορφα; Θα αισθανθεί αμήχανα; 

2. Όταν στη φωτογραφία φαίνονται και άλλα παιδιά, πάντα ρωτάω τους γονείς τους εάν έχουν πρόβλημα να φανούν. 

3. Δεν κάνω check in όταν είμαστε κάπου γιατί δεν θεωρώ ότι πρέπει όλοι να γνωρίζουν εάν είμαστε σπίτι μας ή σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Ανεβάζω φωτογραφίες και σχόλια κατόπιν. Νιώθω έτσι πιο ασφαλής. Επίσης αποφεύγω να δίνω το στίγμα του σχολείου στο οποίο πηγαίνει το παιδί μου, ή του τόπου των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του. 

4. Δεν ανεβάζω φωτογραφίες όταν το παιδί είναι γυμνό, κάνει μπάνιο, ή φοράει κάτι που σε άλλα μάτια θα φανεί αποκαλυπτικό. 

Αυτή είναι φυσικά η δική μου προσέγγιση στην πραγματικότητα των σόσιαλ και το άρθρο δεν έχει σε καμία περίπτωση συμβουλευτικό ρόλο. Κάνεις δηλαδή like ή όχι. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!