3 καλοκαιρινές ασθένειες και τι να προσέξεις - AllYou.gr

Search

3 καλοκαιρινές ασθένειες και τι να προσέξεις

Η εποχή δεν είναι τόσο χαλαρή όσο θα θέλαμε.

> ΠΑΙΔΙ ::
12 Ιουνίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όταν είναι χειμώνας και κυρίως όταν το παιδί είναι μικρό λες, οκ, θα αρρωστήσει, θα γίνει καλά. Σύντομα συνειδητοποιείς ότι τελικά ελάχιστες είναι οι μέρες που το μικρό σου είναι υγιέστατο. Και το παίρνεις απόφαση.

Περιμένεις να καλοκαιριάσει για να δει η οικογένεια μια άσπρη μέρα. Χωρίς πυρετούς, χωρίς αυπνίες, χωρίς ανησυχία. Κι όμως. Να που υπάρχουν και οι παιδικές ασθένειες αυτής της εποχής και εδώ θα δεις τις τρεις πιο συνηθισμένες:

1. Διάρροια

Το παιδί μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα όπως: εμετός, κοιλόπονος, αυξημένος αριθμός κενώσεων, ανορεξία, αίσθημα αδυναμίας, πυρετός

Απόφυγε να του δώσεις να φάει ή να πιει για μία ώρα μετά τον εμετό ή την κένωση, και κατόπιν φρόντισε να ενυδατωθεί σωστά.

2. Ο ιός της γρίπης

Τα συμπτώματα του ιού είναι:υψηλός πυρετός (3 - 5 ημέρες), πονοκέφαλος, πονόλαιμος, εμετός, μυικοί πόνοι

Δώσε του αντιπυρετικό και κάνε του δροσερά μπάνια. Για να μην αφυδατωθεί χρειάζεται πολύ νερό και άφθονα υγρά.

3. Ερεθισμός στα μάτια

Τα ματάκια του θα είναι κόκκινα και θα το τρώνε, εκείνο θα τα τρίβει και η κατάσταση θα επιδεινώνεται. Μια εικόνα του παιδιού μας που βλέπουμε σχεδόν κάθε καλοκαίρι, τουλάχιστον στα παιδιά που έχουν ευαισθησία στην όραση.  

Λίγες σταγόνες φυσικού ορού θα το ανακουφίσουν. 

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς να συμβουλεύεσαι τον παιδίατρό σου ή τον αρμόδιο γιατρό. Αυτή είναι η πρώτιστη ευθύνη σου απέναντι στο παιδί. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!