Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Άσε το παιδάκι να κυλιέται κάτω

Περισσότερα πλυντήρια για σένα, καλύτερη υγεία για αυτά.



Οι ντάνες με τα ασιδέρωτα είναι μόνιμες πια. Ουφ, όλο λερώνονται! Ναι, παιδιά είναι, δεν θα λερωθούν; Μην σου πω ότι πρέπει να το επιδιώκεις κιόλας, για το καλό της υγείας τους.

Υπάρχουν πολλές μαμάδες που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να βγουν έξω να παίξουν, όχι γιατί περνάνε αυτοκίνητα, όχι γιατί έχουν διάβασμα, αλλά γιατί φοβούνται μήπως λερωθούν. Βλέπω κοριτσάκια στην παιδική χαρά που φοράνε το καλό τους φρουφρουδένιο φόρεμα και κάνουν κούνια. Μα, ευχαριστιούνται έτσι το παιχνίδι; Δεν θέλουν να πιάσουν και λίγο χωματάκι, λίγα πετραδάκια; Να πέσουν με τις γαλότσες τους μέσα σε μια λασπώδη λιμνούλα για να κάνει «σπλατς!»; 

Μια έρευνα έδειξε ότι στη Μεγάλη Βρετανία σχεδόν το 20% των παιδιών δεν βγαίνει καθόλου. Πόσο λυπηρό. Στην Ελλάδα ζούμε και τους περισσότερους μήνες ο καιρός είναι τέλειος (αν εξαιρέσουμε λίγο αυτό το απίστευτο κρύο τώρα τελευταία).  Βγες παρέα με τα παιδιά, δώσε τους τη χαρά να παίξουν έξω, βρες λίγο χρόνο μεταξύ αγγλικών και απογευματινού διαβάσματος. 

Φόρεσέ τους φόρμες, κολάν, μπλουζάκια φτηνά κι ας τα λερώσουν όσο θέλουν. Το πόσο θα το χαρούν δεν φαντάζεσαι! Εξάλλου, «αν δεν βάλεις τα παιδιά στην μπανιέρα όταν γυρίσετε σπίτι, μάλλον δεν έχουν παίξει αρκετά».

Κι αν δεν σε έπεισα, σήκωσε το παντελόνι σου και δες τα σημάδια στα γόνατά σου. Θυμήσου τις αλάνες, τα μήλα, τα κυνηγητά, τα παιχνίδια στο χώμα που έκανες όταν ήσουν μικρούλα, μια σταλιά. Ένα πολύτιμο κουτάκι αναμνήσεων. Μην κάνεις τα παιδιά σου να το στερηθούν. 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα