Γιατί κολλάει το παιδί με το τάμπλετ; - AllYou.gr

Search

Γιατί κολλάει το παιδί με το τάμπλετ;

Ο δικός σου ρόλος και οι εναλλακτικές.

> ΠΑΙΔΙ ::
09 Ιουλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Το να βλέπεις ένα παιδί κολλημένο με τις ώρες πάνω από το τάμπλετ του ή το κινητό της μαμάς και του μπαμπά δεν είναι δα και κανένα σπάνιο φαινόμενο. Το συναντάμε συνεχώς, το ζούμε μέσα στο σπίτι μας.

Κυρίως τώρα το καλοκαίρι, που δεν υπάρχει το επιχείρημα «έχεις σχολείο, έχεις να διαβάσεις, έχεις να ξυπνήσεις νωρίς», το φαινόμενο αυτό παίρνει τεράστιες, ανεξέλγκτες διαστάσεις.

Και οι μαμάδες κάθονται και μονολογούν: Βρε, τι πάθαμε! 

Έχεις αναρωτηθεί γιατί το παιδί σου κολλάει σε μια οθόνη; 

- Γιατί μπορεί να βαριέται και να μην έχει τι άλλο να κάνει. 

- Γιατί του αρέσει και όσο δεν του επιβάλλεις μια λογική χρήση, θα συνεχίσει να κάνει αυτό που του αρέσει. Μόνο του δεν θα το κλείσει πάντως, εκτός κι αν ξεμείνει από μπαταρία.

- Γιατί κολλάμε και εμείς. Αντί να βγούμε να παίξουμε, να κάνουμε μια βόλτα, νιώθουμε πτώματα και βρίσκουμε διέξοδο στα κινητά μας. Και σε ποιον θα μοιάσει το παιδί, από ποιον θα παραδειγματιστεί;

Ο μοναδικός τρόπος για να μην υπάρχουν φαινόμενα εθισμού είναι να βάζουμε όρια χρήσης στο σερφάρισμα, να ενημερωνόμαστε για τους κινδύνους, να κατεβάζουμε εφαρμογές που θα μας βοηθούν να δημιουργούμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για τα παιδιά μας.

Και τέλος, να τους δίνουμε εναλλακτικές για τη βαρεμάρα τους. Κι αν το παιδί βαριέται να διαβάσει ένα ωραίο βιβλίο, κανένα τους δεν είπε ποτέ όχι σε μια βόλτα ή στο παιχνίδι με τους φίλους του στο πάρκο.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!