Είναι 5 και φέρεται σαν μωρό - AllYou.gr

Search

Είναι 5 και φέρεται σαν μωρό

Τι φταίει και πώς να το χειριστείς.

> ΠΑΙΔΙ ::
12 Ιουλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Εκεί που λες «Παναγιά μου, μεγάλωσε», ξαφνικά αρχίζει να μιλάει σαν μωρό, να κλαίει κάνοντας ουά ουά, να πετάει το φαγητό του κάτω.

Και νομίζεις ότι έχεις πάθει ντεζά βι. Πού πήγε το νήπιό σου; Βγάλτε τώρα το μωρό από μέσα του!

Ψυχραιμία, μάνα. Σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος που το παιδί αρχίζει να φέρεται σαν μωρό. Κάτι έχει συμβεί και αναζητά την ασφάλεια της πρωτύτερης, της βρεφικής του ηλικίας. Μήπως ήρθε πρόσφατα ένα αδερφάκι στο σπίτι; Μήπως υπήρξε κάποια αλλαγή στη ζωή και την καθημερινότητα της οικογένειας; Μήπως δεν του δίνεις μεγάλη προσοχή; 

Γιατί σίγουρα με αυτή τη συμπεριφορά, δεν μπορεί, θα το προσέξεις.  

Πολύ σύντομα το παιδί θα επιστρέψει στην κανονική του συμπεριφορά. Αυτό όμως που πρέπει να προσέξεις είναι μήπως μαζί με τη συμπεριφορά το παιδί δείξει και οπισθοδρόμηση σε σημαντικές δεξιότητες.

Εάν για παράδειγμα το παιδί μιλούσε μια χαρά και τώρα δυσκολεύεται να συντάξει μια απλή πρόταση. Εάν έκανε κάποια προχωρημένα παιχνίδια στην παιδική χαρά ή στο σπίτι, και τώρα δεν μπορεί. Εάν χαιρόταν όταν συναντούσε τους φίλους του και πλέον δεν τους θέλει καθόλου.   

Αφιέρωσε χρόνο στο παιδί σου, δείξε ηρεμία απέναντι στη συμπεριφορά του, και εάν παρατηρήσεις τα παραπάνω σημάδια, συμβουλεύσου έναν ειδικό.    Ακολούθησε το allyou στο Instagram!