Εσύ φταίς. Όχι, εσύ φταις.. - AllYou.gr

Search

Εσύ φταίς. Όχι, εσύ φταις..

Όταν τα αδέρφια μαλώνουν συνέχεια, είναι στο χέρι σου να τα κάνεις να αγαπηθούν περισσότερο.

> ΠΑΙΔΙ ::
16 Ιουλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πόσο ωραίο είναι να έχει ο ένας τον άλλον. Αν έλειπαν και αυτοί οι ομηρικοί καβγάδες από το ημερήσιο πρόγραμμα! Και εσύ στέκεσαι εκεί, ανάμεσα στα αδερφάκια, να ουρλιάζεις, να θυμώνεις, να κλαις από τα νεύρα σου.

Κι όμως, από σένα εξαρτάται πώς τα παιδάκια σου θα μαλώνουν πιο λίγο (καθόλου δεν γίνεται) και θα αγαπιούνται πιο πολύ:

1. Yπομονή

Χρειάζεσαι τόνους. Δεν την έχεις; Πρέπει να τη βρεις. 

2. Γιατί μαλώνουν;

Πρέπει να βρεις το λόγο ως καλή μαμά-ντετέκτιβ που είσαι. Μήπως απλά θέλουν να τραβήξουν την προσοχή σου; Ή μήπως βαριούνται; Αν τους δώσεις μια ωραία ιδέα απασχόλησης και λίγο από τον χρόνο σου, ίσως όλα είναι καλύτερα.

3. Εμείς οι δυο δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε

Μην το λες, μπορούνε και χώρια. Εάν υπάρχει η δυνατότητα και φυσικά βοήθεια από τη γιαγιά ή τη θεία, χώριζέ τα πότε πότε. Καλό θα τους κάνει η ανεξαρτησία.

4. Λέμε συγνώμη

Δύσκολη λέξη αλλά πρέπει να τη λέμε και πρέπει να τη μάθουν και τα παιδιά μας. Ωραία, τσακώθηκαν, μαλλιοτραβήχτηκαν, ψιλοβρίστηκαν. Μήπως είναι ώρα να υποχωρήσουν και να ζητήσουν συγνώμη ο ένας από τον άλλον; 

5.Εσύ από καβγάδες πώς πας;
Μην ξεχνάς ότι για τα παιδιά εσύ είσαι το παράδειγμα προς μίμηση. Μην περιμένεις να παίζουν ήρεμα και ωραία όταν το μόνο που κάνεις είναι να βάζεις τις φωνές και να μαλώνεις με τη μαμά/ τη φίλη/ τον σύντροφό σου.   Ακολούθησε το allyou στο Instagram!