Πράγματα που δεν θες να συμβούν στις διακοπές - AllYou.gr

Search

Πράγματα που δεν θες να συμβούν στις διακοπές

Αλλά μπορεί να πάθει το παιδί σου.

> ΠΑΙΔΙ ::
28 Ιουλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Ξεκούραση, ανεμελιά, καμία έννοια, θαλασσίτσα, ήλιος και κοκτέιλ, όλα ωραία και καλά. Κάπως έτσι σκέφτεσαι τις διακοπές με την οικογένειά σου, και σε καμία περίπτωση δεν σου περνάει από το μυαλό ότι κάτι δυσάρεστο μπορεί να σας βρει. 

Μήπως όμως είναι καλύτερο να έχεις και το χειρότερο σενάριο στο πίσω μέρος του μυαλού σου; Όχι να είσαι συνεχώς με τον φόβο μήπως πάθει κάτι το παιδί, αλλά να, να υπάρχει κάπου ως ενδεχόμενο. 

Τι μπορεί να συμβεί; Από το πιο απλό και συνηθισμένο, όπως το να καεί από τον ήλιο, και να το τσιμπήσει μια μέλισσα, μέχρι κάτι πιο σοβαρό όπως το να πέσει και να σπάσει το χέρι ή το πόδι του ή κάτι τραγικό όπως το να κινδυνεύσει να πνιγεί. 

Μπορεί να μην συμβεί και τίποτα από όλα αυτά. Και οι καλοκαιρινές διακοπές να κυλήσουν ανενόχλητες από δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Αυτό που πρέπει πάντα να φροντίζεις είναι:

1. Να έχεις ετοιμάσει το φαρμακείο των διακοπών, και

2. Όταν βρεθείς στον θερινό προορισμό σας, να εντοπίσεις το Κέντρο Υγείας ή το Νοσοκομείο. Κράτα για ώρα ανάγκης τα απαραίτητα τηλέφωνα και φρόντισε να είσαι δίπλα στο παιδί σου παρέχοντας πρώτες βοήθειες και πολλή αγάπη.

Όλα θα πάνε μια χαρά, αλλά καλό είναι να μην είμαστε απροετοίμαστοι, ιδίως όταν έχουμε μικρά παιδάκια.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!