Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Ο μπαμπάς όλο λείπει

Φτάνει η παρουσία μόνο της μαμάς;



Πολλές φορές εστιάζουμε στον χρόνο που περνά μια μαμά με το παιδί της. Κυρίως όταν αυτή είναι εργαζόμενη αλλά μιλώντας για ποιοτικό χρόνο και για την μητέρα που επαγγέλλεται νοικοκυρά. 

Ο πατέρας; Πού είναι ο πατέρας; 

Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι από τη στιγμή που το παιδί περνάει ωραία με τη μαμά του, είναι οκ να βλέπει τον μπαμπά του ελάχιστες ώρες μέσα στην εβδομάδα. Αφού δουλεύει. Λες και η μαμά κάθεται, αλλά τέλος πάντων. 

Κι όμως, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Το παιδί έχει ανάγκη και από τους δύο γονείς, σε διαφορετικο ρόλο τον καθένα.

Ο πατέρας θεωρείται από τους ειδικούς ο υπερασπιστής της οικογένειας, αυτός δηλαδή που θα μάθει στο παιδί πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Σημαντικός ο ρόλος του. 

Όταν όμως εκείνος απουσιάζει συχνά, η μαμά θα πρέπει να εξηγήσει στο παιδί ότι ο μπαμπάς δουλεύει και δεν μπορεί να έρθει νωρίτερα, και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν θέλει να είναι με την οικογένειά του. Να μην έχει το παιδί δεύτερες σκέψεις για την απουσία του μπαμπά.

Και ο ίδιος όμως οφείλει να περνά δημιουργικό χρόνο μαζί με το παιδί του. Δεν χρειάζεται να περνά μαζί του άπειρες ώρες. Λίγες και καλές, αφιερωμένες όμως αποκλειστικά στο παιδί, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκονται στο πρόγραμμά του.

Και κάτι τελευταίο για τους μπαμπάδες που λείπουν πολύ από το σπίτι. Όταν είναι παρόντες, ας δείχνουν την αγάπη τους για τη γυναίκα της ζωής τους. Και η ίδια το χρειάζεται και το παιδί έχει ανάγκη να δει και να νιώσει ότι οι γονείς του αγαπιούνται. 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.